Naslovnica Vijesti Crna kronika

Elitne djevojke i bogati klijenti u raljama afere koja potresa Split

Poznanici Ivice Jurišića ne vjeruju da je podvodio manekenke iz svoje modne agencije Kristina
31. srpnja 2012. u 17:39 20 komentara 5382 prikaza
prostitutka
Foto: AFP/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Seks-skandal koji trese Split, vezan za manekenke i misice iz modne agencije Kristina koje su se, navodno, prostituirale za velike iznose s biznismenima i političarima, sve odreda bogatim i oženjenim uglednicima, izaziva kontradiktorne komentare u uzavrelom gradu.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu još je u travnju podnijelo optužnicu protiv Ivice Jurišića, vlasnika modne agencije Kristina, kojeg optužuje za podvođenje, odnosno da je s pet djevojaka dogovorio pružanje seksualnih usluga bogatim klijentima za novac na jahtama i hotelima. Uz njega, za svodništvo je optužen i Mario Šačić, dubrovački hadezeovac. Tužiteljstvo za Jurišića traži šest, a za Šačića dvije godine zatvora.

Javno osramoćen

Bili su kratko vrijeme u pritvoru, pušteni su i čekaju suđenje, a prašinu je ponovno uskovitlao popis djevojaka, manekenki i misica koje su se navodno prostituirale i korisnika usluga koji je u medijima objavljen u ponedjeljak. Još je jednom ismijana tajnost postupka i zaštita privatnosti aktera.

Zlatko Ževrnja, načelnik Dugopolja, najuspješnije hrvatske općine, visokorangirani hadezeovac koji je u Karamarkovoj vladi u sjeni trebao zauzeti poziciju za gospodarstvo, jedini je koji je bio voljan komentirati svoje ime na popisu klijenata elitnih prostitutki.

– Strašno! Nikakve veze nemam s takvim stvarima. Ne mogu vjerovati da mi se ovo zaista događa. Zvali su me prijatelji iz inozemstva i pitaju kakva je ova naša država kada je ovako nešto moguće. Ubojici se objavljuju inicijali u medijima, a ja sam javno osramoćen s punim imenom i prezimenom – kaže Ževrnja, otac troje djece. Kaže da ne zna kako se njegovo ime našlo u takvoj priči.

– Nije bilo nikakvog ispitivanja. Pozvali su me kao svjedoka, a sada me na temelju konstrukcija i plaćenih tekstova bez uporišta prozivaju. Osjećam se kao da je preko mene prošao kamion – zaključio je Ževrnja.

'Da ima love zube bi napravio'

Za komentar smo zamolili i njegova sumještanina, poduzetnika Ljubu Marasovića koji je također prozvan kao klijent prostitutki s lentom, ali nije pristao. Kralj pršuta Stipe Lijanović, kojega su i ranije u tisku povezivali s pjevačicama i misicama, nije se javljao na mobitel, jednako kao i Vedran Malenica, suvlasnik lanca trgovina Accessories. Ivica Livaja, poduzetnik i prijatelj Željka Keruma, isključio je mobitel. Ivica Jurišić, tvrde ljudi koji ga poznaju, od izbijanja afere postao je ''sjena od čovika''.

– Kakav je to svodnik bez kune u džepu?! Navodno je uzimao 20 posto, gdje mu je novac?! On vozi karampanu od auta, a da ima love, zube bi napravio. To je čista namještaljka koja neće proći na sudu – tvrdi nam jedan Jurišićev poznanik. U modnim krugovima također sumnjaju da Jure, kako ga zovu, ima veze sa svodništvom.

– Cure su išle u Dubrovnik i za 500 eura snimale editorijal za jahte. Njemu su davale po 100 eura. USKOK ga je pratio i znaju da su neke od cura slale SMS-ove i tražile da ostanu duže. Nije ih on ni na što navodio – jedna je od priča koju smo čuli. Jurišić je, međutim, svodništvo priznao, ali mnogi misle da je to učinio samo da bi izašao iz pritvora, a na sud će doći s novim argumentima. Suđenje će biti zatvoreno, ali nema sumnje da će se na koncu sve doznati.

Elipso

  • komentator123:

    U moje vrijeme su se djevojke koje se seksaju za novac zvale drolje a ne elitne djevojke.

  • BandaZG:

    Pa tko ima love neka plati za seks. Krive su prostituke koje nisu državi platile porez.

  • karambita:

    Vidi budale, obrisa me,a nista nisam bezobrazno napisao..a da, Admin voli PARADU PONOSA