Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud u Strasbourgu

Elektroprivreda BIH tražila zaštitu nekretnina u Hrvatskoj

sudac
Foto: Thinkstock
12.12.2013.
u 15:52

Predstavke, koje su podnijete 29.11. ove godine, odnose se na objekte u zemljišta koje EP BiH posjeduje u Sutivanu, Gradcu, makarskoj, Biogradu na Moru, Lukoranu i Baškoj Vodi.

Tvrtka Elektroprivreda BiH podnijela je Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu šest predstavki kojima je zatražila zaštitu prava vlasništva na nekretninama u Hrvatskoj, izvijestili su na svojim stranicama.

Predstavke, koje su podnijete 29.11. ove godine, odnose se na objekte u zemljišta koje EP BiH posjeduje u Sutivanu, Gradcu, makarskoj, Biogradu na Moru, Lukoranu i Baškoj Vodi.

"Pravni tim Elektroprivrede BiH prethodno je iscrpio sva pravna sredstva s ciljem zaštite imovine i imovinskih prava u okviru pravosudnog sistema Republike Hrvatske.

Ključna prepreka pozitivnom rješavanju zahtjeva Elektroprivrede BiH je Uredba o zabrani raspolaganja nekretninama na teritoriju Republike Hrvatske i Zakon o zabrani raspolaganja i preuzimanju sredstava određenih pravnih osoba na teritoriju Republike Hrvatske", stoji u priopćenju.

Dodaju kako su donošenjem Uredbe stvoreni komplicirani mehanizmi koji onemogućuju učinkovitu zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda, pravo na pravno i javno suđenje, pravo na imovinu i djelotvoran pravni lijek.

"Elektroprivreda BiH očekuje da će Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu obavezati Republiku Hrvatsku da uskladi svoje pravne propise s Europskom konvencijom i da će joj biti omogućen pristup nadležnim organima Republike Hrvatske radi zaštite njenih prava na imovinu, vraćanje u posjed oduzetih nekretnina i ostvarivanje vlasničkih prava, te je zatražena i odgovarajuća naknada na ime nematerijalne štete", zaključuje se u priopćenju.

Komentara 1

ZZ
zzbabac
16:49 12.12.2013.

Zar to nije rijeseno sukcesijom, ili slijedi povrat svih sindikalnih odmaralista dragim regionalcima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije