Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Elektronička cigareta eksplodirala konobarici u lice!

Baš sam se okrenula da bih nekom vratila sitniš i tada sam čula prasak. Vidjela sam da vatra ide prema meni, prepričala je incident 18-godišnjakinja
09. travnja 2014. u 09:15 1 komentara 1853 prikaza
eksplozija
Foto: Youtube Screenshot
Pogledajte galeriju 1/2

Osamnaestogodišnja konobarica Laura Baty izbjegla je ozbiljne ozljede nakon što joj je elektronička cigareta eksplodirala u lice. Djevojka je u vrijeme incidenta prošle nedjelje radila za šankom u hotelu ''Buck Inn'' u britanskom gradu Richmondu, javlja York Press.

– Baš sam se okrenula da bih nekom vratila sitniš i tada sam čula prasak. Vidjela sam da vatra ide prema meni. Tada sam osjetila toplinu i dala se u bijeg – prepričala je Laura nesvakidašnju situaciju. Ubrzo je shvatila da joj je ruka opečena te da joj je haljina pocrnjela. Počela je histerično plakati. U pomoć joj je priskočio jedan od gostiju. Smirio ju je i odveo u toalet gdje se osvježila.

Poslije je ustanovljeno da je eksplodirala elektronička cigareta koja je pripadala 21-godišnjem zaposleniku Stewartu Patersonu. On ju je, kao i mnogo puta do tada, stavio u punjač za iPad. Nije niti slutio da bi moglo doći do eksplozije. Kako je bar u trenutku incidenta bio pun, dio eksplodirane baterije pogodio je jednog gosta u trbuh te ga opekao. No snimka s nadzorne kamere pokazuje kako je Laura imala pravu sreću i ''za dlaku'' izbjegla da joj vatreni oblak ne uništi lice.

Glasnogovornica kompanije koja proizvodi e-cigarete suzdržala se od komentiranja slučaja. Upozorila je da se takav tip cigareta treba puniti na onim punjačima koji su za njih i namijenjeni.

>>Jesu li elektronske cigarete zaista bolje rješenje?

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti