Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alarmantno

Elektromreže bez uzemljenja i ceste bez slivnika opasne za život

otpad
Pixsell
24.09.2012.
u 13:50

Samo je Elektra lani imala 920.000 kuna direktnih šteta. Vijećnik Boris Ožanić predlaže da otkupljivači ubuduće vode očevidnik

Štete od krađa sekundarnih sirovina u Karlovačkoj županiji tijekom godine premašuju čak deset milijuna kuna. Alarmantan je to podatak temeljem kojeg je vijećnik Županijske skupštine Boris Ožanić pokrenuo inicijativu da bi se i zakonskim odredbama stalo na kraj mnogobrojnim kradljivcima.

 Od novca su važniji ljudi

 – Samo Elektra Karlovac lani je imala 920.000 kuna direktnih šteta od krađa dijelova naših postrojenja koje se kasnije koriste kao sekundarne sirovine. U taj iznos nisu uračunati mnogobrojni sati rada kako bi se sve vratilo u prvobitno stanje.

Da sve nije slučajnost, govori i što su štete u ovoj godini već odavno premašile 400.000 kuna. Ono što je još važnije od novca jest da se takvim krađama direktno ugrožavaju mnogobrojni životi. Možete zamisliti kakva je situacija kada na cesti nedostaju poklopci šahtova i slivnici ili kad na elektro mreži nema uzemljenja – upozorava Ožanić.

 Da je opasnost svakodnevna, govori podatak kako je u ovoj godini u Karlovačkoj županiji ukradeno već 300-tinjak poklopaca slivnika. Zato Ožanić predlaže da se otkupljivače sekundarnih sirovine obveže na vođenje očevidnika.

 – Treba nam dokument iz kojeg će jasno biti vidljivo tko je, kada i u kojim količinama prodao neke sekundarne sirovine. Tako ćemo konačno ući u trag kradljivcima i spriječiti milijunske štete – zaključuje Ožanić.

 Da su krađe metala velik problem, potvrdio je i župan Ivan Vučić koji taj problem želi sustavno riješiti.

 Razgovor s policijom

 – U mom mjesnom odboru nedavno je s mrtvačnice ukraden bakreni pokrov i križ. Isto se dogodilo i lani. Tada je počinitelj pronađen. No nema nikakve imovine i nakon svega opet je kod kuće. To oslikava stanje na terenu. Iako imam dojam da policija u posljednje vrijeme više radi na ovom problemu, razgovarat ćemo s njima i doći do trajnog rješenja – rekao je Vučić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije