Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mnoge će iznenaditi

Ekstremne temperature i količine oborina: Evo kakva zima nas očekuje

snijeg biokovo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
04.11.2016.
u 11:10

Gledajući sezonsku prognozu za razdoblje od prosinca do veljače, zima bi trebala biti blaga.

Iako su za vikend i sljedeći tjedan najavljene snježne oborine u kopnenim krajevima Hrvatske, gledajući sezonsku prognozu za razdoblje od prosinca do veljače, zima bi zapravo trebala biti blaga. Temperature će biti iznadprosječne u cijeloj Hrvatskoj, dok će snijega biti malo ili nimalo u nizinama kontinentalnog dijela. Jadran će biti iznadprosječno topao i kišovit, osobito Dubrovačko područje, piše Vrijeme.net.

Uobičajeno kišoviti Jadran u predstojećoj će sezoni imati i do 50% oborina više i to uglavnom kiše, dok će u unutrašnjosti oborina biti znatno manje. Lika i Gorski kotar mogu očekivati osjetni manjak oborina, čak do 50% manje od klimatološki uobičajenih količina.

U području sjeverne i istočne Hrvatske oborine će biti u granicama klimatoloških očekivanja.

Šire područje sjeverozapada Hrvatske te kompletno priobalje očekuje još jedna ekstremno topla zima s temperaturama 3-4°C iznad klimatološke normale. Izdvaja se siječanj u kojem će se ovaj trend zatopljenja još jače osjetiti pa će temperature na području sjeverozapadne Hrvatske i širem području Dubrovnika biti i do 5°C  iznad klimatoloških očekivanja.

Cijeli prognozu i grafike pogledajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 16

LA
larala
11:35 04.11.2016.

svaki dan nova prognoza kakva ce biti zima, da bi ispalo kako ste pogodili...jer fulati nemrete nakon toliko razlicitih prognoza...jedna ce biti tocna

Avatar pendreck
pendreck
12:23 04.11.2016.

samo je sigurno da su dani kraci a noci duze. ove godne je el ninjo?

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
14:33 04.11.2016.

pa tri puta dnevno daju prognozu i to krivu poglejmo samo zadnjih mjesec dana sve su fulali a nazalost danasnja djeca neznaju kaj je pravi snijeg pa kad se sjetim djetinjstva i prave zime i sanjkanja po bregima podsljemenskim punih dva mjeseca pa j tri ovisi a tek sljeme koje je bilo prekriveno snijegom do proljeca ma idila a sad prodaju maglu da nema nekih odmaka ma smijesno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije