Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad temperature

Na Sljemenu pao snijeg, a uskoro će se zabijeljeti i ostali krajevi Hrvatske

Snijeg - Sljeme
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/17
03.11.2016.
u 09:13

Snijeg bi u Gorskom kotaru trebao početi padati u subotu nakon čega će se početkom sljedećeg tjedna zabijeliti Zagreb i okolica. U sjevernim područjima Hrvatske snijeg će početi padati sredinom tjedna

Državni hidrometeorološki zavod najavio je kako će od vikenda temperature zraka dodatno pasti te se u cijeloj Hrvatskoj očekuju snježne oborine. A u Zagrebu, na Sljemenu, snijeg je pao već danas iako se u poslijepodnevnim satima očekuje prestanak kiše te djelomično kidanje naoblake. Snijeg bi u Gorskom kotaru trebao početi padati u subotu nakon čega će se početkom sljedećeg tjedna zabijeliti Zagreb i okolica. U sjevernim područjima Hrvatske snijeg će početi padati sredinom tjedna.

Foto: DHMZ

Za danas je najavljeno umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Ponegdje na Jadranu i predjelima uz njega kiša može biti i obilna, a u najvišem gorju i snijeg. Poslijepodne postupan prestanak kiše, a sa sjeverozapada očekuje se i djelomično kidanje naoblake. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren do jak sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom Jadranu jaka, na udare i olujna bura koja će se do kraja dana proširiti duž obale. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na Jadranu većinom između 13 i 18 °C, piše DHMZ.

U Zagrebu će najviša dnevna temperatura biti između 8 i 11 °C.

Sutra će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro mjestimice i maglu. Na Jadranu sunčanije, osim na južnom dijelu gdje uz više oblaka mjestimice može biti i kiše. Vjetar slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu mjestimice umjerena, još ujutro na sjevernom dijelu i jaka bura, poslijepodne će okrenuti na jugozapadnjak i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu između 13 i 18 °C.

U Zagrebu će sutra biti djelomice sunčano, a ujutro je na širem području grada moguća magla i niski oblaci. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura između 0 i 3, a najviša dnevna oko 9 °C.

U petak će biti djelomice sunčano, a na krajnjem jugu Dalmacije oblačnije uz mogućnost kiše. Od subote slijedi porast naoblake, osobito na Jadranu te u gorskoj Hrvatskoj gdje će mjestimice biti i kiše. U nedjelju će kiše biti i u ostalim predjelima, a ponegdje je moguća i obilna oborina. Vjetar će u početku biti slab. U subotu će u unutrašnjosti zapuhati umjeren i jak jugoistočni vjetar, a na Jadranu jaki južni vjetar i jugo. Nakon svježijeg petka temperatura ponovno u porastu, osobito u nedjelju.

Ključne riječi

Komentara 5

ZO
Zonasumraka4
11:24 03.11.2016.

Novinari,manite se ćorava posla...neće snijeg pasti nigdje osim u gorju,zalijepite sedmodnevnu prognozu DHMZ-a koja se stalno mijenja i nema veze sa službenim stavom meteorologa,te će netko neupućen reći,pa opet su fulali,a sve zbog vas novinara...

IH
iron.hide.54966
13:20 03.11.2016.

U hrvatskoj više ništa neće biti isto!

DK
dark.karaz
11:23 03.11.2016.

Jedva čekam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije