Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
auto-bomba

Eksploziji u sirijskom gradu u blizini turske granice: Najmanje devet osoba poginulo

Sirija
Reuters/Pixsell
17.12.2018.
u 06:38

Prije nekoliko dana slične eksplozije potresle su područja na kojima se nalazi velik broj civila u gradovima Azazu, Raeu i al Babu u blizini turske granice, na dijelovima koje kontroliraju snage koje podržava Turska

Najmanje devet osoba poginulo je u nedjelju u eksploziji automobila bombe u blizini tržnice u gradu Afrinu na sjeverozapadu Sirije, u najnovijem takvom napadu u gradovima koje kontroliraju pobunjeničke skupine koje podupire Turska.

Prema izjavama svjedoka i izvorima iz pobunjeničkih skupina, eksplodirao je automobil koji je bio parkiran u blizini tržnice.

Prije nekoliko dana slične eksplozije potresle su područja na kojima se nalazi velik broj civila u gradovima Azazu, Raeu i al Babu u blizini turske granice, na dijelovima koje kontroliraju snage koje podržava Turska.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je prošle srijede da će njegova vojska u idućim danima pokrenuti operaciju protiv snaga YPG-a, milicije sirijskih Kurda, koje njegova zemlja smatra produžetkom Kurdistanske radničke stranke (PKK) - skupine koju zapad smatra terorističkom i koja je tri desetljeća vodila pobunu u Turskoj.

Stanovnici i pobunjenici na sjeverozapadu Sirije sumnjaju da je iza napada YPG, kako bi posijao strah i destabilizirao to područje prije početka turske ofenzive na područja koja kontroliraju istočno od Eufrata u sjevernoj Siriji.

"Sigurnosna situacija je nepodnošljiva. Hodamo ulicama u strahu i izbjegavamo sve parkirane automobile bojeći se da bi mogli eksplodirati", rekao je Reutersu stanovnik Afrina Ibrahimm Darwish.

Turska vojska je uz pomoć svojih saveznika, pobunjeničkih snaga u Siriji, u ožujku osvojila pretežno kurdski grad Afrin koji je do tada bio u rukama YPG-a, u velikoj ofenzivi koju je pokrenula u sjeverozapadnoj Siriji, gdje je Ankara stvorila de fakto tampon zonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije