Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4 godine zatvora

Stavio eksploziv u brusilicu, od eksplozije mu je poginuo brat

Sisak: Uslijed eksplozije u garaži u Ulici Tina Ujevića smrtno stradao muškarac
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/6
15.03.2018.
u 12:05

Darko Lončar Rus (68) poginuo je 12. studenog 2015. godine u svojoj garaži u Ulici Tina Ujevića

Na Županijskom sudu u Sisku u srijedu je na četiri godine zatvora osuđen 65-godišnji Siščanin Žarko Lončar, koji je u studenom 2015. godine postavio eksploziv u brusilicu, a od čije je eksplozije poginuo njegov 68-godišnji brat Darko Lončar Rus, poznati sisački hokejaš.

Darko Lončar Rus (68) poginuo je 12. studenog 2015. godine u svojoj garaži u Ulici Tina Ujevića, kada je eksplodirala brusilica koju je uključio i s kojom je namjeravao raditi. Iako se u prvi mah smatralo kako je riječ o eksploziji plinske boce, policija je na licu mjesta našla tragove eksploziva i započela desetomjesečnu istragu koja je završila u rujnu 2016. godine uhićenjem Darkova rođenog brata.

Sisak: Uslijed eksplozije u garaži u Ulici Tina Ujevića smrtno stradao muškarac
1/9

Naime, istraga je pokazala je kako je Žarko Lončar, nekoliko dana prije eksplozije, u kućište jedne od dviju brusilica koje je držao u vikendici na petrinjskom području stavio eksploziv, za kojeg je znao da će se aktivirati uključenjem brusilice i da može izazvati pogibiju onoga tko to učini. To je učinio kako bi spriječio daljnje provale u vikendicu, koje su bile učestale.

No o tome nije obavijestio svoga brata Darka koji je 11. studenoga otišao u vikendicu, bez znanja mlađeg brata, i uzeo obje brusilice, ne znajući da je brat postavio eksploziv u jednu od njih. Kada je dan poslije uključio alat u svojoj garaži brusilica je eksplodirala i na licu ga mjesta usmrtila.

Zbog tog svog postupka Žarko Lončar je završio i u pritvoru zbog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a ovoga tjedna je dobio i četiri godine zatvorske kazne.

Komentara 5

Avatar __MAX__
__MAX__
12:40 15.03.2018.

Kakva budala. Obicno djeca provaljuju u vikendice i ovaj bi ubio dijete za hebenu brusilicu. Svakakvih idiota se nakotilo u HR. Trebalo mu je suditi za teroriza isto jer odakle mu eksploziv? Sto bi bilo da mi svi nosamo i postavljamo eksplozive. Ovaj lik je terorista.

Avatar babas
babas
14:23 15.03.2018.

4 godine dobio,ako odsluži 2/3 kazne biti će dobro. Srećom da je ubio samo brata,što bi bilo da se još 5,6 ljudi i djece našlo u blizini. U SADu bi dobio smrtnu ili 5 doživotnih za planirano ubojstvo,odnosno teroristički akt.

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
12:46 15.03.2018.

Na prvi pogled da a možda je i kakva dioba slijedila između braće ko će ga znat ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije