Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100 nestalih

Eksplozija i požar izbrisali centar grada, troje poginulih

Kanada, eksplozija, požar (1)
Reuters/Pixsell
06.07.2013.
u 19:45

Vlak sa preko 70 vagona-cisterni punih zapaljivog goriva iskočio je iz tračnica i zapalio se u Kanadi blizu američke granice.

Vlak sa preko 70 vagona-cisterni punih zapaljivog goriva iskočio je iz tračnica i zapalio se u Kanadi blizu američke granice, piše CNN.

Najmanje tri osobe su poginule, a oko 100 ih je nestalo. Više od tisuću ih je evakuirano, javljaju lokalni mediji. Vlak je iskočio iz tračnica u malenom kanadskom gradu Lac-Megantic u provinciji Quebec. Požar se proširio na obližnje kuće, a vlasti su evakuirale cijeli centar grada i obližnji Dom za umirovljenike. Gorivo je oteklo i u obližnju rijeku Chaudiere.

Vatrogasci iz obje države su sa najmanje 27 vozila stigli u gašenje požara. Gradom se širi nesnosan smrad, a vatra se dizala visoko u zrak. Daily Mail piše da je gradonačelnica izjavila kako je centar grada izbrisan sa zemlje nakon eksplozije i požara. Deseci zgrada i kuća je uništeno, a 100 ljudi se smatra nestalima.

- Kada vidite da je centar grada gotovo uništen, shvatit ćete da se pitamo kako ćemo se iz ovoga izvući - kazala je gradonačelnica Collete Roy-Laroche.

>>Dvije osobe ozlijeđene, desetak automobila oštećeno u eksploziji

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije