Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u donjecku

Eksplozija u rudniku u Ukrajini. Poginulo 30 rudara

Ukrajina,rudnik
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
04.03.2015.
u 09:20

Rudnik Zasjedko nalazi se na istoku zemlje, na području koje kontroliraju pobunjeničke snage

Najmanje 30 rudara poginulo je, a 14 ih je ozlijeđeno u jakoj eksploziji koja se jutros u 8 sati dogodila u ukrajinskom rudniku Zasjadko u Donjecku.

Kako javlja Guardian, još najmanje 70 radnika zarobljeno je pod zemljom, a riječ je o rudniku koji se nalazi na teritoriju koji kontroliraju pobunjeničke snage.

Lokalni dužnosnici kazali su da se spasioci tek trebaju probiti do zarobljenih. Trenutačno su u fazi uklanjanja otrovnog plina. Pojasnili su da je u trenutku u eksplozije u rudniku bilo 230 rudara te da ih je 150 uspjelo izaći na površinu.

>>Dok su vadili ugljen, na njih se obrušilo pet tona zemlje i zatrpalo ih

>>Kockanje sa životima turskih rudara

 

Komentara 3

TO
tomzag
10:14 04.03.2015.

Guardian je neinformiran. To se zbilo u DNR, a ne u Ukrajini. Zatim, u rudniku je bilo 47 ljudi. Zasad su izvukli petero ranjenih i jednog poginulog.

HR
hrxxx111
10:39 04.03.2015.

nisu pobunjenicke snage nego ruske. Kako ste nazivali ekipu iz SAO Krajne, srbima ili pobunjenicima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije