Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUZLA

Dok su vadili ugljen, na njih se obrušilo pet tona zemlje i zatrpalo ih

potres
Foto: ilustracija
22.02.2015.
u 19:31

Poginuli mladići iskopavali su ugljen da bi ga ilegalno preprodali, a zemlja se na njih obrušila zbog potresa

U potrazi za mizernom dnevnicom od 30-ak maraka, koliko dobiju ilegalnom prodajom mrkog ugljena, Adel Šehić, Alem Dedić, Arif Alibašić i Edin Herić, mladići stari između 20 i 28 godina, poginuli su na površinskom kopu Dubrave. Tragedija se dogodila kada je područje Tuzlanske županije pogodio blaži potres, nakon čega se na mladiće obrušilo između četiri i pet tona zemlje.

Njih četvorica dovezla su se traktorom na radilište u međusmjeni, kada nema kontrole. Golemi sloj zemlje, nakon podrhtavanja tla, obrušio se na nesretne mladiće zatrpavši i njih i traktor kojim su ušli u rudnik. Iza dvojice poginulih mladića ostale su supruge i maloljetna djeca. Obitelji nastradalih kažu da potraga teče sporo, a ljutiti su i jer, kako tvrde, spasilačke ekipe nisu odmah počele s potragom, nego su čekale dolazak istražitelja.

Lokalni mediji pišu i da površinski kop Dubrave nema zaštitarsku službu koja je trebala spriječiti krađu ugljena. Inače, tjedan dana prije nesreće federalna rudarska inspekcija obavila je kontrolu rada površinskog kopa i utvrdila da su uvjeti u kojima rudari rade katastrofalni.

>> Eksplozija u rudniku u Rusiji: 9 osoba poginulo, 8 pod ruševinama

>> Umjesto raspačavanja droge, meksički kartel kopa rudnik

Komentara 4

DU
dulapad
10:35 22.02.2015.

Velika žalost! Ni oni nisu poginuli iz obijesti.

DU
Deleted user
21:26 22.02.2015.

... sumnjam da je bilo samo 5 tona... jadni ljudi, sila ih natjerala.. počivali u miru...

TH
thekurcula
00:30 23.02.2015.

Vala, dulapad, dobro kažeš, nisu poginuli iz obijesti. Jeste da su ilegalno kopali ugljen (drugim rečima krali) ali ja mogu da prihvatim da ih je nužda na to naterala i da, kao prvo, time nikoga direktno nisu oštetili, a kao drugo to kazuje da nisu krenuli iz nužde putem teškog kriminala nego teškog rada. Počivali u miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije