Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brazil

Eksplodiralo industrijsko postrojenje za pakiranje kisika, ozlijeđene četiri osobe

Dino Stanin/PIXSELL
25.04.2021.
u 07:25

Tvrtka, koja istražuje uzroke incidenta, rekla je da traži alternativna mjesta za punjenje boca s kisikom.

Industrijsko postrojenje za pakiranje kisika u gradu Fortaleza na sjeveroistoku Brazila eksplodiralo je u subotu, pri čemu su ozlijeđene četiri osobe, izvijestili su lokalni mediji.

Industrijski proizvođač plina White Martins, vlasnik tvornice, izjavio je da eksplozija nije utjecala na proizvodnju kisika u regiji, jer je jedinica bila posvećena pakiranju plina.

Tvrtka, koja istražuje uzroke incidenta, rekla je da traži alternativna mjesta za punjenje boca s kisikom.

Eksplozija dolazi u vrijeme kada u brazilskim bolnicama ponestaje kisika za liječenje bolesnika s covidom-19, a 'brutalni' drugi val novog koronavirusa prisilio je saveznu vladu da pojača opskrbu spremnicima kisikom bolnice širom zemlje početkom ove godine, pokušavajući spasiti ljude od gušenja i smrti.

U subotu je brazilsko ministarstvo zdravstvo objavilo da je u toj zemlji registrirano novih 71.137 slučajeva koronavirusa i 3.076 smrtnih slučajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije