Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FOND ZA OPORAVAK
Povratak na članak

Ekonomski analitičari odgovorili na pitanje hoće li milijarde iz EU spasiti Hrvatsku

Andrej Grubišić, jedan od najpoznatijih zagovornika ekonomskog liberalizma u Hrvatskoj, ističe da taj novac ne daju birokrati u Bruxellesu, nego pojedinci koji plaćaju porez i da građani RH moraju biti zahvalni poreznim obveznicima u EU

Komentari 27

NE
Neo001
15:35 28.05.2020.

Samo lusracija može spasiti Hrvatsku.

VL
TH
than
16:19 28.05.2020.

Prave ražanj, a zec u šumi. Slušah Čačića. I njemu se usta navlažila kada je čuo za milijarde. On bi to odmah u INA-u utukao, pa malo u HEP, pa u.... Što je najgore, ako išta i "dobijemo" (sumnjam daa će to biti ova cifra, već dosta niža, jer nakon pregovora doći će do kompromisa između članica) nećemo niti znati da smo ih dobili, jer će ih se baciti u neku rupu bez dna, ali kada bude vrijeme vraćanja (da i mi smo dio EU kada bude trebalo vraćati sve to) to ćemo svi itekako osjetiti.

VL
Avatar nosac
nosac
15:44 28.05.2020.

plenković nas opet vara da ćemo "dobiti" novce , postoje tri načina kako vratiti ovaj novac, eu će uvesti svoje poreze u države eu, morat ćemo uplaćivati više u eu ili će se drastično smanjiti sredstva dosadašnjih fondova...

VL
CH
Changi
16:09 28.05.2020.

E moj Dino Brumec...protivnici su Austrija, Nizozemska, Švedska i Danska tzv. europske škrtice, a Merkelica i Macron su ga inicirali. Pa dajte se informirajte o temi. Smatram da EU treba u Hrvatsku delegirati neki ured koji će strogo kontrolirati kako i na što se taj novac troši. To je 75 milijardi kuna. Par stotina milijuna nije teško zamračiti.

VL
Avatar nosac
nosac
15:47 28.05.2020.

ova situacija me podsjeća na onu od prije pol godine dok su adezeovci doveli komuniste kineze u hrvatsku pa govorili izgradit će stadione, luke, kanale, ceste, otvoriti tvornice, sanirati brodogradilišta donijeti miljarde i miljarde, adeze trolovi su po komentarima pisali bravo plenković ti si dar sa neba trebaš biti zauvijek premijer, jedino što je ostalo od toga je obnova kumrovečke škole a i to je propalo...

VL
DU
Deleted user
15:41 28.05.2020.

Kroz ovih nekoliko godina koliko ga pratim, ekonomist s roza maramom u zapučku i kockarskom odijelu, fulao je sva predviđanja i uglavnom davao krive ekonomske prognoze.

VL
MK
mksdk
17:01 28.05.2020.

Nitko ne treba spašavati Hrvatsku (niti bilo koju drugu državu). Pustite ljude da normalno rade i za par mjeseci će se sve vratiti na svoje.

VL
JA
jamajka
16:41 28.05.2020.

Osobno, više volim, metaforički rečeno, da primljenim raspolaže Marić nego Sanader ili netko drugi sličnog mentalnog sklopa. Mada nikad nisi 100% siguran.

VL
Avatar Foton
Foton
16:54 28.05.2020.

Meni se cini da imamo vise koristi od EU , nego od Skorinih suverenista. Nisam cuo za nikakove milijarde koje oni donose.

VL
ED
edgar2
16:35 28.05.2020.

Možda da se nešto kaže i o stavovima "štedljive četvorke" (Austrija, Nizozemska, Danska i Švedska). Njihov najveći strah je vezan uz trajnu uniju duga (kako je to kancelar Kurz jučer izjavio) koju ne žele i to je ovim planom otklonjeno...Druga važna stvar jest to što žele da se zemljama pomogne više s kreditima, nego s bespovratnim sredstvima želeći potaknuti restrukturiranja ekonomije u tim zemljama...

VL
BF
bf22
21:22 28.05.2020.

reforme mogu spasiti Hr,ništa više. Na žalost,one nisu u interesu naše dvije najjače stranke

VL
LI
Lionking
17:04 28.05.2020.

Naravno da ce pomoci! Pa dijete iz vrtica zna da je bolje imati novac nego ga nemati. Koje gluposti se ovdje iznose, to je da te glava zaboli. U Beogradu i Sarajevu zastave na pola koplja hehe

VL
Avatar DeletedUser
DeletedUser
16:44 28.05.2020.

Taj će novac u rukama Vlade RH imati samo jedan efekt: inflaciju.

VL
A7
A7ibaba
16:41 28.05.2020.

To je samo predstavljena ideja o 10 miljardi eura za Hrvatsku,a vec pricaju kao da su pare sjele na racun i planiraju neke projekte. Velika je vjerovatnost da od tih novaca nema nista,rekao bih cak 100%,ali posto nista nije sigurno u zivotu ,reci cu da 99% nema nista od tih 10 miljardi eura. Treba se sloziti svih 27 drzava,a nema teoretske sanse da sve bogatije zemlje pristanu na to dijeljenje novaca,a pogotovo kapitalno kriminalnoj i korumpiranoj drzavi Hrvatskoj

VL
IT
I-To
15:44 28.05.2020.

Ferdinand je više od pola Gradova napravio a njegovu ifra strukturu upotrebljavamo i još danas dan .Nikada nisu pljunili u ruke nešto dobro za svoj narod napravili uvjek smo bili šmoroce koji iskorištavaju i iskorištavaju na tuđi Narod Stidim se što sam Hrvat.

VL
A1
.anticenzura.101
16:14 28.05.2020.

To su na zalost izmisljene milijarde koje ne postoje, i koje se tek trebaju zaduziti na trzistu, a na to vam zemlje Sjevera Europe nikada nece pristati. Obzirom da to podrazumijeva formiranje ''Ferderacije Europe'', i oduzimanje suvereniteta suverenim drzavama, i, i predaju svih ovlasti njima gore u Briselu, a to ni najbolesnijim diktatorima nije upalilo kroz povijest, sa milijunima zrtava koji su dali svoje zivote za slobodu, kamoli ce njima. Vi niste dobro proucili taj dokument, kada bi se to izvelo, morali bi se mijenjati Lis. sporazumi, i Ustavi u svim suverenim drzavama u Europskoj uniji, da se prenesu ovlasti na njih gore u Briselu, a na to vam, ponavljam, niti jedna drzava sto drzi do sebe nece pristati. O cemu se ovdje u biti radi : oni su sada bankrotirali i raspali se u komade, a nemaju cime napuniti budzet za iducih 7 goidina, vecina zemalja je vec zaduzena do guse, i nitko im vise nece da daje kredite na trzistu, poput Italije na primjer, zato im treba garancija tudjih drzava da sravne i njih sa zemljom tako kao i svoju drzavu sravnili. Jasno sada o cemu se ovdje radi?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.