Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTREBNO RJEŠENJE

Ekološka katastrofa prijeti Zrmanji: 'Stradava flora i fauna'

Rijeku Zrmanju zagadio mazut
Foto: Marko Dimić/PIXSELL
1/4
28.12.2019.
u 12:27

Mazut uvijek izvire na istom mjestu i to ispod nekadašnje tvornice za preradu boksita čiji su spremnici mazuta oštećeni još u ratu. Centar 112 upozorio je Hrvatske vode, a na teren su izašli djelatnici Vodopravne ispekcije.

Rijeku Zrmanju zagadio je mazut, najvjerojatnije iz nekadašnjih spremnika mazuta propale tvornice Glinice. Ovo nije prvi puta da se mazut pojavio u rijeci nakon velikih kiša i zaprijetio ekološkom katastrofom. 

Kolika količina se nalazi u podzemlju i kako ga sanirati, stručnjaci još uvijek pokušavaju doznati. 

- Ja ne opravdavam nikakav ekološki nemar, ali u svakom slučaju mislim da se to preuveličava malo - komentirao je Tomislav Mitrović iz Maslenic, piše RTL. 

Mazut uvijek izvire na istom mjestu i to ispod nekadašnje tvornice za preradu boksita čiji su spremnici mazuta oštećeni još u ratu. Centar 112 upozorio je Hrvatske vode, a na teren su izašli djelatnici Vodopravne ispekcije. 

-Svaki incident je incident, to nema dvojbe. Stradava flora i fauna, i sam po sebi nosi i vizualne i svakakve druge probleme, međutim spriječiti je nemoguće i bilo kojom invazivnom metodom ići u krš - kazao je Đuro Župan iz Obrovca, piše RTL. 

Hrvatske vode su u ranijim slučajevima angažirale tvrtke za čišćenje obale rijeke od mazuta.

Komentara 14

DU
Deleted user
14:19 28.12.2019.

Nemar i propust su svakodnevnica u Hrvatskoj Uzrečica .sve se vraća sve se plaća paše ovdje sto posto

Avatar sniper
sniper
15:58 28.12.2019.

Nije bitno tko je uništavao po Hrvatskoj to se ne spominje, bitno je šta se to nije obnovilo od strane i na trošak Hrvata!

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
13:33 28.12.2019.

kom ratu? onom od prije cetvrt vijeka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije