Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali olimpijci

Ekipa vrtića Banija osvojila 102 boda i pobjednički pehar

'11.05.2011. Karlovac - U sportskoj dvorani Mladost odrzana mala olimpijada karlovackih vrtica. Djeca se natjecala u nogometu, bacanju loptice,trcanju stafete,skoku u dalj. Photo: Kristina Stedul Faba
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
12.05.2011.
u 13:39

Osim natjecanja malih sportaša, svi su uživali i u demonstraciji skatea, mačevanju, turniru u uličnoj košarci

Mi smo najbolji, vikali su mališani vrtića Banija, pobjednici 10. male olimpijade. U vrlo jakoj konkurenciji osvojili su ukupno 102 boda, pet više od drugoplasiranog Dubovca. Treći je bio Park. Na tradicionalnoj manifestaciji sudjelovala su 323 djeteta, koje je u Školskoj sportskoj dvorani bodrila brojna publika.

 Najbrži Helena i Gabrijel

 Dvanaest ekipa iz deset vrtića natjecalo se u trčanju na pedeset metara, štafeti, bacanju loptice, skakanju u dalj s mjesta i nogometu.

 – Bavim se trčanjem, pa sam i sada pokazala što znam. Drugi sam put na olimpijadi. Lijepo je i zabavno – rekla nam je pobjednica na pedeset metara, sedmogodišnja Helena Mrkalj iz vrtića Rakovac. U kategoriji dječaka najbrži je bio Gabrijel Stošić iz Predškole Grabrik. Štafeta je pripala predškolcima Dubovca. Za to su zaslužni Andrea i Antonela Jajčević, Marta Zovko i Iva Žaja, te Jakov Šare, Ivano Huljev, Jurica Velić i Niko Pavlić. Najdalje su skočili Mihaela Krapac iz Banije i Saša Mišljenović iz Predškole Park. Pobjednici u bacanju loptice su Lora Grubešić iz Parka i Dario Buturajac iz vrtića Dubovac. Nogomet najbolje igraju djevojčice vrtića Park i dječaci iz Gaze.

 Svi žive za taj dan

 – Ne mogu svi sudjelovati, ali svi žive za ovaj veliki dan. To je hvalevrijedna manifestacija na kojoj predškolce učimo i zdravim životnim navikama. Vrlo je važno što su, osim redovnih vrtićkih grupa, sudjelovali i mališani predškola. Oni, pak, koji se nisu natjecali, zdušno su s tribina bodrili svoje kolege – napomenula je ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak. Ove godine Olimpijski festival dječjih vrtića održan je u sklopu Dana sporta i programa Grad-prijatelj djece. Brojni Karlovčani, a posebno najmlađi, gledali su demonstraciju škole penjanja na umjetnoj stijeni, skatea, izviđačkog i streličarskog tabora. Na terenima Vunskog polja i ispred dvorane održani su i odbojkaški, turnir u mini rukometu, odbojci na pijesku i uličnoj košarci. Uživalo se u mačevanju, borilačkim sportovima...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije