Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije neprihvatljivo

EK: Hrvatska bi mogla povući novac iz II. stupa u proračun

umirovljenici
Foto: Grgur Žučko/pixsell
30.01.2014.
u 15:29

Visoki dužnosnik EK, koji je želio ostati anoniman, rekao je Večernjem listu u Bruxellesu da takva mjera može biti ocijenjena prihvatljivom ako Vlada dokaže Komisiji da to strukturno pomaže dugoročnom smanjenju deficita

Nisu točne medijske spekulacije koje su se pojavile u Hrvatskoj s tezom da zadiranje u II. mirovinski stup nije mjera koja bi bila prihvatljiva Europskoj komisiji u proceduri smanjivanja prekomjernog deficita.

Visoki dužnosnik EK, koji je želio ostati anoniman, rekao je Večernjem listu u Bruxellesu da takva mjera može biti ocijenjena prihvatljivom ako Vlada dokaže Komisiji da to strukturno pomaže dugoročnom smanjenju deficita, odnosno ako se pokaže da takva mjera nije jednokratna, već daje dugoročne povoljne rezultate.

– To je naš generalni stav, ali u konkretnom slučaju Hrvatske treba pričekati da dobijemo hrvatske prijedloge s točnim mjerama i da naši stručnjaci pomno analiziraju te mjere. Analizu planiramo objaviti krajem svibnja ili početkom lipnja, tako da je još vrlo preuranjeno govoriti o tome – rekao je izvor iz EK upoznat s procedurom prekomjernog deficita za sve zemlje, pa i za Hrvatsku.

>>Linić: Porez će plaćati svi, pa i sportska društva i crkvene zajednice

Komentara 7

IC
ico1
15:59 30.01.2014.

Odakle nekom pravo da uzima neči novac? toje novac ljudi koji su uplatili iz svog đžepa, toje isto dami netko dođe na vrata i traži novce.. Fuj gademi se ovi političari nesposobni gora ova vlast nego bivša..

CH
chemica
16:21 30.01.2014.

Odlično kratkoročno rješenje. Galopirajući kolaps će biti izbjegnut. To što će poslije penzije iznositi par stotina eura...Koga briga? Živi se sada, ne za dvadeset ili trideset godina. Tko živ ko mrtav. Možda Zemlju u međuvremenu pogodi kakav komet ili dođe do invazije vanzemaljaca. Eto, tako naša politička elita vodi državu. Dabogda svi propali ako ćemo i mi s njima pa neće biti potrebno tražiti odgovore na nemoguće teška pitanja.

DH
dalibor.hren
16:52 30.01.2014.

Ukrasti će lovu iz drugog stupa, budućim umirovljenicima smanjiti ionako male mirovine, a Hrelja uživa u debelom crijevu gospodina premijera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije