Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruske sankcije

EK: Hrvati, zasad nema pomoći za mandarine

Dacian Ciolos
Foto: Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
04.09.2014.
u 10:15

Ciolos tvrdi da EK mora “gledati kome je najpotrebnije pomoći”, a među takvima zasad nisu proizvođači mandarina

Europski povjerenik za poljoprivredu Dacian Ciolos (na slici) odgovarao je u Bruxellesu na pitanje Večernjeg lista o tome mogu li hrvatski proizvođači mandarina dobiti pomoć iz EU zbog štete nastale ruskim sankcijama, no Ciolos tvrdi da EK mora “gledati kome je najpotrebnije pomoći”, a među takvima zasad nisu proizvođači mandarina, nego drugog kvarljivog voća poput bresaka, nektarina i jabuka.

– Sustavno smo gledali koja je kategorija proizvoda najviše pogođena u smislu cijene i količine. Naravno, imamo različite države članice koje su nas obavijestile o različitim kategorijama proizvoda i tražile akciju Komisije, no naša su sredstva i naše mogućnosti ograničene. Moramo gledati kome je najpotrebnije pomoći – kaže Ciolos.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u petak će sudjelovati na izvanrednom sastanku Vijeća EU za poljoprivredu i ribarstvo, posvećenom upravo ruskim sankcijama protiv europskih prehrambenih proizvoda.

>> Federica Mogherini: EU uvodi nove sankcije Rusiji

>> Diplomati: Srbija mora izabrati EU ili Rusija

Komentara 6

PE
petrollio1
11:43 04.09.2014.

tako nam i treba kad smo "pametni" izglasali ulazak u EU i sad svaki dan trpimo štetne posljedice tog ulaska! nikad nam nije bilo gore nego sada!

Avatar commentator
commentator
10:55 04.09.2014.

Kako ih vozaju.... "majstori."

BB
brle brkić
08:08 06.09.2014.

nije kriva ek. to treba zahvalit političkoj #eliti#koja je podišla pod skute ek.a nisu sposobni ni da riješe obični problem sa mandarinama ada nepričamo o nečemu drugom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije