Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštra prema moskvi

Federica Mogherini: EU uvodi nove sankcije Rusiji

Federica Mogherini
Wiktor Dabkowski/DPA/PIXSELL
02.09.2014.
u 13:26

Nova Lady Pesc bila je oštra prema Rusiji, a prije samo mjesec dana Mogherini su optuživali kako ne može biti šeficom europske diplomacije jer je preveliki prijatelj Moskve.

Europska komisija pripremit će u srijedu i usvojiti u petak paket novih sankcija protiv Rusije, izjavila je danas talijanska ministrica vanjskih poslova i nova visoka predstavnica za vanjsku politiku EU (PESC), Federica Mogherini govoreći pred odborom za vanjsku politiku europskog Parlamenta.

Nova Lady Pesc bila je oštra prema Rusiji, a prije samo mjesec dana Mogherini su optuživali kako ne može biti šeficom europske diplomacije jer je preveliki prijatelj Moskve. Više ne postoji partnerstvo između EU i Rusije i to krivicom Moskve, potvrdila je Mogherini riječi njemačkog predsjednika Joachima Gaucha koji ih je izrekao jučer u Gdanjsku, u Poljskoj, zbog ruske intervencije u Ukrajini.

- Jasno je kako je, u budućnosti, važno stvoriti uvijete za novo partnerstvo s Rusijom, ali u sadašnjoj situaciji to nije moguće zbog ponašanja Moskve i njezine uloge u ukrajinskoj krizi -  kazala je Mogherini. Dakle, u petak će EU uvesti nove sankcije protiv Rusije.

>>Putin: Ako hoću, mogu zauzeti Kijev u dva tjedna

>>Hoće li Hrvati ponovo ratovati u dalekoj Ukrajini?

Komentara 36

AP
apolon
15:16 02.09.2014.

Opaske Silvija T. da je Federika politička golubica mogu progutat samo naivci... zašto? Upravo su u paketu sa njom izabrali čovjeka koji ne zna niti jednu jedinu riječ Engleskog jezika Poljak D.T. ali je zato verbalno žestok kada je ue zato verbalno žestok kada je u pitanju Rusija!

NE
neboiznadzagreba
14:19 02.09.2014.

Ako " novo partnerstvo " podrazumijeva puzanje pred bezličnim ljigavcima tipa nove šefice europske diplomacije , koja je prije mjesec dana imala jedan stav , danas drugi , nadam se da u skoroj budućnosti takvog " partnerstva " neće biti .

NU
nunek1
14:41 02.09.2014.

Pozdrav sa sjevera Hrvatske.,da vas informiram..Ja sam još do nedavno plaćao račune za plin.,koje more i odmor.11-i,12-i te 1-vi mj(3860,4200,5140kn)Brine li ta oštra lady o tome?vjećito hladno a evo kakvi računi.,neznam šta ću ovu zimu,nedaj bože da RUS zatvori pipu..Da,bitno je da se razmažene i lijepo načešljne gospođice slikaju i prijete..Ako naš sektor za energente,kao i obično,zasere i kupi po višoj cijeni...brojat će se smrznuti ljudi u desecima tisuća.,čisto objektivno i predostrožno govorim..ne reži grane pod sobom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije