Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prosvjedi u Kairu
Povratak na članak

Egipatska vlada ponudila ostavku, čeka se potvrda vojnog vijeća

Glasnogovornik vlade Mohammed Hegazy rekao je da ostavku podnio premijer Essam Sharaf pred Vrhovnim vijećem vojnih snaga

Komentari 92

OB
-obrisani-
11:44 21.11.2011.

Majcica Amerika + Demokracija _________________________________ Ispada da nema u zivotu vaznije stvari nego tko ce biti na vlasti....to ispada tako zato jer su im to metnuli u glavu Amerikanci. A kao posljedica toga sto ce GPD pasti recimo 7 ili 8 % ili zato sto ce se stvoriti val nezaposlenosti to je sporedno ovim glupanima u Egiptu ali nije svijedno onima koji su konkurenti Egiptu.

VL
OB
-obrisani-
11:49 21.11.2011.

21.11.2011. u 10:57h mlijeko je napisao/la: Što su Egipćani htjeli, to su i dobili. Vojnu huntu. To Egipcani nikad nisu ni trazili....a sto su htijeli revolucionari? Pa da oni dodju na vlas a ne vojna hunta. . Gdje su sadaa međunarodne institucije i Ujedinjeni narodi. Tamo gdje rece Washington i London. Ova vojska ubija gore od od Mubaraka. Svakoj vojsci je zastiti zakon i red. Plakati će Egipćani za Mubarakom, jer ovo što su dobili je puno gore. To je manje vise istina. Praviti revolucije se ne isplati nikojem narodu. Trocki i ponovo Trocki....kad ce se svijet osloboditi Trockoga?

VL
SR
s☺r@n
12:08 21.11.2011.

To su oni što su devastirali muzej u Kairu, pokoljenje nekadašnjih pljačkaša grobova diljem Egipta. Eh... Hawas je opet na..j

VL
TO
Toni50
12:28 21.11.2011.

Idemo NATO bombardirati ( pardon zabranu leta uvesti ) ...

VL
IM
Immanuell
12:28 21.11.2011.

Ako se želi nešto promijeniti, ovo je nužnost. Kad gledam pasivne prosvjede u SAD - u, pa i kod nas, vidim uzaludan trud. U Tunisu je manje - više bezbolno prošlo, ali u Egiptu smo imali vojnu prelaznu vladu. Uvjeravali su narod i svijet kako će se sami maknuti kad Mubarak bude svrgnut. Ma dajte! Kad se jedna vojna uprava maknula sama?! Od početka je sve to izgledalo mutno, sad se iskristaliziralo što je to u stvari. Na sceni je vlast vojne hunte privržena SAD - u i njegovim satelitima Kataru, Bahreinu, UAR - u i Saudijskoj Arabiji. Kao i uvijek, narodu je najlakše spakovati.... Pogotovo sunitima raznih frakcija i plemena, slabo su obrazovani, imaju seljačku logiku i prevrtljivi su nevjerojatno! Gomila lažljivaca i mutikaša. I neka im je ovako, uklonili su si dostojnog čovjeka s vlasti, koji im je davao važnost i karizmu u svijetu. U Libiji se desilo isto, čak su pripadnici Gaddafijevog plemena izdali svog! Što su tražili, to su dobili.

VL
Avatar bakunjin
bakunjin
12:44 21.11.2011.

Uskoro i pred našim vratima. Sustav koji generira krizu za krizom se raspada. Represija, represivne tehnokratske vlade, gušenje demokratskih tekovina i sl. posljednji su pokušaji spašavanja posrnulog sustava. Čekaju nas teška vremena.

VL
UN
unbekant
13:00 21.11.2011.

americka demokracija je vec pocela davati rezultate,hehehehhehe

VL
ST
Startrack
13:12 21.11.2011.

Ja sam u USA. Niko ovdje nema blage veze ko je na vlasti u Egiptu niti nas interesira. USA nije se petljala u Egipat ni na koji nacin. Nebi ni u Libiji da Arapska liga nije trazila pomoc. A Hrvatirvati fino se odcjepite iz NATA, niko vas ne drzi, kad nevolite nato i USa.

VL
IM
Immanuell
13:46 21.11.2011.

Startrack, nema šanse da vi, obični ljudi u SAD - u znate bilo što o vanjskom djelovanju vaše zemlje po svijetu. Znate ono što vam serviraju meinstream mediji i ne bunite se. Ako malo razmisliš, što će vam tolike vojne baze po svijetu? Imate ih u Bahreinu, Kataru, S. Arabiji, UAR - u, Irak je vaša vazalska provincija, Kirgistanu, čak u Kazahstanu(zove se mirovne snage SAD - a!!), J. Koreji, širom pacifičkih otočnih država, po cijeloj Europi, Puerto Ricu, Panami, JAR - u, Namibiji, čak na Kubi..... Što misliš za što one služe nego kao pokušaj kontrole svih mogućih kretanja po svijetu?! Posvuda morate zabadati svoj nos! E pa prijatelju, to polako narodima svijeta počinje gadno ići na živce. Imate dreka na kamare doma; to si počistite, pa onda učite ljude pameti.

VL
RE
@rea
13:54 21.11.2011.

Ako je u Egiptu 33 mrtvih (po zadnjim informacijama) jer vojska puca na prosvjednike, zar je i to američka krivnja ? @Immanuell, gdje je logika u tome da je Amerika svrgavala Mubaraka koji joj je bio privržen te riskirala eventualnii dolazak na vlast onih za koje se ne zna kome će se okrenut’ i kakvu će politiku vodit\' ? Totalno iskrivljena logika, ako je ima. A propos Tunezije, ni tamo nije sjajno. Hamadi Jebali, generalni tajnik Enahde koja je dobila izbore, je prije tjedan dana na javnome skupu izjavio da se “insh’allah ostvaruje 6-ti kalifat”.

VL
IM
Immanuell
14:03 21.11.2011.

@rea \"Arapsko proljeće\" je režirano na Zapadu. Počelo je u isto vrijeme u nekoliko zemalja Sj. Afrike i Bliskog Istoka. Bode oči, jer tzv. oslobodilački pokreti nisu dogovorno međusobno povezani. Demonstracije su uz oružje u svakoj od njih krenule odd strane par tisuća ljudi, evidentno došljaka u matične zemlje protiv kojih se kao bune, u stvari plaćenika. Da bi poslije smaknuća Osame bin Ladena nekako primirili duhove, Zapad je jednostavno odlučio u zemljama gdje imaju svoje interese financijski i materijalno potpomoći skupine koje zagovaraju radikalni islam. Tako je došlo do prevrata u nekim zemljama, u nekima nisu uspjeli. U Egiptu narodna pobuna koja se sad dešava neželjena je za Zapad, jer je upravo isti Zapad doveo vojnu huntu na vlast u Egiptu. Narod je progledao neovisno, ali kasno. Ja zbilja nigdje nisam napisao mišljenje kako je sadašnja pobuna egipatskih građana instalirana od strane SAD - a.

VL
PE
penicilin
14:24 21.11.2011.

21.11.2011. u 14:20h bubica5 je napisao/la: Ovo Srpsko djubre od coveka........ ------------------------------ namoj biti tako strog prema sebi :))

VL
RE
@rea
14:36 21.11.2011.

Prvo je egipatski narod bio zaveden od strane Amera, pa se je pobunio protiv Mubaraka koji je Amerima bio prijatelj (sic!). U Tuneziji je narod bio zaveden od strane Zapada, pa se je pobunio protiv pro-Zapadnog Ben Alija (sic!). Prosvjedee u EU zemljama su takodjer režirali Ameri, naravno. A i OWS je sumnjiv, iako vjerujem da su te prosvjede režirali Rusi I Kinezi, u dogovoru.

VL
BU
bubica5
14:41 21.11.2011.

21.11.2011. u 14:40h penicilin je napisao/la: 21.11.2011. u 14:38h bubica5 je napisao/la: 21.11.2011. u 14:24h penicilin je napisao/la: 21.11.2011. u 14:20h bubica5 je napisao/la: Ovo Srpsko djubre od coveka........ ------------------------------ namoj biti tako strog prema sebi :)) ........ jer tii imas neke probleme? \"srce malo\" idi se leci ---------------------------- samo konstatiram da si se možda prestrog prema sebi, no ako ti to kažeš ja ću to poštivati :)) ...... \"srce malo\" postedi me tvojih glupih idiotskih komentara

VL
BU
bubica5
14:40 21.11.2011.

21.11.2011. u 14:36h @rea je napisao/la: Prvo je egipatski narod bio zaveden od strane Amera, pa se je pobunio protiv Mubaraka koji je Amerima bio prijatelj (sic!). U Tuneziji je narod bio zaveden od strane Zapada, pa se je pobunio protiv pro-Zapadnog Ben Alija (sic!). Prosvjede u EU zemljama su takodjer režirali Ameri, naravno. A i OWS je sumnjiv, iako vjerujem da su te prosvjede režirali Rusi I Kinezi, u dogovoru. ........ Sta se ti sekiras sada cete imati jeftiniju naftu iz Libije. Uskoro cete imati i zdravu pitku vodu iz iste zemlje

VL
IM
Immanuell
14:45 21.11.2011.

@rea Vidi, ne sporim da su si bili dosta dobri, ali su i Ben Ali i pogotovo Mubarak bili karizmatični, te simboli neovisnosti svojih zemalja i samostalnog odlučivanja. Zapadu trebaju vazali, sluge bespogovorni, to su dobili ovim prevratom. S druge strane, koliko god si bili međusobno dobri ponaosob, ipak je gledajući globalno zapadni interes puno veći da smanji strah od terorizma sebi kod kuće, a da u isto vrijeme stvori sluge od svih šiitskih i sunitskih vlada. Ako pri tome treba žrtvovati pokojeg \"prijatelja\" radi globalnog interesa, nema problema.

VL
RE
@rea
15:14 21.11.2011.

A šta su Ameri dobili tim prevratima ? Ne samo da su Mubarak i B. Ali vodili bitku protiv sunitskih fanatika koji su u medjuvremenu digli glavu, nego niti perspektiva ne sluti na dobro. Za Egipat se ne zna kakoo će se situacija dalje odvijat’ al za sada ne izgleda sjajno. U Tuneziji je H.Jebali na masovnome javnom skupu 13.11. najavio: “oslobadjanje Jerusalema i ostvarenje 6-og kalifata”. A to svakako nije ni američki, ni globalni interes !

VL
OB
-obrisani-
15:54 21.11.2011.

21.11.2011. u 15:14h @rea je napisao/la: A šta su Ameri dobili tim prevratima ? __________________ amerikancima odgovaraju islamistički fanatici na vlasti... to je pravilo...

VL
OB
-obrisani-
17:00 21.11.2011.

vjerovali ili ne ali i iza ovih policijota i ovih prosvjednika stoje isti lutkari

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
10:57 21.11.2011.

Što su Egipćani htjeli, to su i dobili. Vojnu huntu. Gdje su sada međunarodne institucije i Ujedinjeni narodi. Ova vojska ubija gore od od Mubaraka. Plakati će Egipćani za Mubarakom, jer ovo što su dobili je puno gore.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.