Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'sinaj 2018.'

Egipatska vojska pokrenula u petak veliku protuterorističku operaciju

Foto: Reuters
09.02.2018.
u 10:38

Operacijom se želi "pojačati nadzor pograničnih zona i ostvariti ciljeve planirane oko čišćenja zona gdje se nalaze teroristička uporišta".

Egipatska vojska pokrenula je u petak "protuterorističku" operaciju u nekoliko regija u zemlji, među kojima na poluotoku Sinaju gdje su vrlo aktivne džihadističke skupine.

Prozvana "Sinaj 2018.", operacija se odvija na Sinaju, u nekoliko regija u delti Nila te u zapadnoj pustinji.

Snage sigurnosti pokrenule su jutros operaciju "radi suočavanja s terorističkim i kriminalnim organizacijama", izjavio je glasnogovornik vojske Tamer el-Refai u televizijskom govoru.

Operacijom se želi "pojačati nadzor pograničnih zona i ostvariti ciljeve planirane oko čišćenja zona gdje se nalaze teroristička uporišta".

Vojska i policija proglasile su "maksimalnu uzbunu" u tim sektorima, piše u priopćenju oružanih snaga.

Od vojnog svrgavanja predsjednika Mohameda Mursija 2013., egipatske snage sukobljavaju se na Sinaju s ekstremističkim skupinama, među kojima egipatskim ogrankom IS-a. Ubijene su stotine policajaca i vojnika.

Ključne riječi

Komentara 3

ZA
Zapadnjak
13:06 09.02.2018.

vec nekoliko mjeseci izrael i egipat surađuju u zračnim napadima na dzihadisticka uporista na sinaju, moglo je i to biti spomenuto u clanku; dakle suradnja i mir su moguci ako postoje dvije zainteresirane strane...

TO
Toni70
11:05 09.02.2018.

Interesntno što to ptoizvodi terozim, tko to znamo ; I gle ljepotu života ( Ovdje neče biti ubija svoj narod pametnu opziciju nego ima poziciju bombama po teroristima .) Presretan sam kad sve vidim uživam u slobodi i demokraciji. Samomo mi je nejasno što Putin ništa ili jako slabo se demokratski ponaša . Čeka tamo Tursku i NATO da mu se u Siriji oslobode smi od sebe i svoje bebe.. Tko ih ....

TO
Toni70
11:00 09.02.2018.

Tamo su pravi demokrati po svjetskom ukusu . Izabereš legalno demokratski vlast par mjeseci vidiš sranje i čekanje 4 godine umlati sredi ga uz pomoč " jakih prijatelja iz svjeta" Sad imaš i ti teroriste kao pravi Ameri koji sese nikome ne zamjeri !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije