Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv predsjednika

Egipat opet gori: Zapalili nekoliko ureda Muslimanske braće

prosvjedi, Egipat (1)
Reuters/Pixsell
23.11.2012.
u 14:26

Egipćani su ogorčeni zbog nove uredbe predsjednika Mursija koji si je dodijelio ovlast da njegove odluke nitko ne može poništiti

Nekoliko ureda islamističkog pokreta Muslimanske braće zapaljeno je diljem Egipta, javlja BBC. Egipćani, naime, prosvjeduju zbog nove uredbe predsjednika Mohammeda Mursija koji si je dodijelio dodatne ovlasti. Jedna od njih je i da predsjednikovu odluku ne može poništiti nitko, pa ni pravosuđe.

Zbog toga se prosvjeduje u cijeloj državi. U gradovima Suezu, Port Saidu i Ismailiji oporbene strane zapalile su urede Muslimanske braće. Neredi su također zabilježeni i u Aleksandriji.

Prosvjednici su na ulicama od trenutka kada je Mursi objavio novu uredbu. Osim predsjedničkih ovlasti, uredbom se mogu ponovno pokrenuti postupci protiv osuđenika za ubojstva tijekom nereda u 2011. godini.

>> Nije jasno ima li Mursi ovlaštenja za svoje postupke

Komentara 24

OB
-obrisani-
14:43 23.11.2012.

nesto poput ovlascenja koje ima predsjednik amerike, koji moze da ponisti odluke kongresa, no u biti slusa jer je cionisticki loby veoma povezan kongersom a ima veliki uticaj na predsjednika, u egiptu je slucaj isti stime sto cionisticki loby imama uticaj samo na kopte i bivse politicre kao naprimjer amr musa

UF
ufrm
14:48 23.11.2012.

Iste je jedino vojna represija mogla drzati u miru, no sad kad je drzava rasturena ostaje jedino sharijat.

Avatar nekakav
nekakav
14:41 23.11.2012.

kako je lijepo gledati pobjedu demokracije. američki predsjednici su ko od šale osnivali kojekakve agencije. koje danas iscrpljuju ameriku. jedna cia, nsa..sve redom teški kriminalci. eto, u egiptu je još ljepše. maknut je mubarak. sloboda je došla. a kad ono, vidi vrapca! nema više slobode govore, niti oblačenja.. sve je stroža represija, vjerske slobode..ne pitajte. eto vam i slobode u libiji. imate potpunu slobodu udisati zrak. kao i u iraku. koji je oslobođen svega, pa i nadzora nad naftom. svojom naftom. to je sloboda za kojom su vapili. vražji sadam husein, nije im dao ništa. ili još gore, prokleti gadafi, plaćao je studentima sve što su poželjeli. narodu se smučilo.pa poželio svo blago svoje zemlje dati u ruke stranaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije