Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporavlja se u zagrebu

Eddy je mjesecima lutao Korčulom, gladan i žedan, nitko mu nije pomogao

Eddy
Foto: Privatni album
1/13
29.04.2015.
u 14:08

Stigao je anemičan i dehidriran, pothranjen i pun rana, a otkriveno je i da ima lišmaniozu

Eddy je pronađen na Korčuli, lutao je gladan i žedan. Od čovjeka do čovjeka, tražio je koricu kruha, kap vode, ruku spasa.

I nitko mu nije pomogao, sve dok ga nije ugledao Zagrepčanin Antonio. Ni to što je na Korčulu stigao poslovno, ni to što nije imao gdje sa psom nije ga spriječilo da napravi sve što može i zna. Ponudio mu je smještaj u svom automobilu, hranio ga i pazio. I pokrenuo akciju spašavanja.

Privremeni smještaj Eddyju je pronađen u Splitu, za što se pobrinula Udruga Sehaliah. A kad se malo oporavio, dovoljno da može putovati, Eddy je stigao u Zagreb.

- Kad je došao bio je anemičan i dehidriran, pothranjen i pun rana. Oči su mu bile upaljene, a koža ispucala. Pretrage su pokazale da su mu bubrezi i jetra u redu, čega smo se najviše pribojavali. No, potvrđeno je da ima i lišmaniozu (parazitsku bolest) – kažu u Udruzi za zaštitu i promicanje prava životina Rina, koja je preuzela brigu o Eddyju.

Uz terapiju Eddy treba i prilagođenu prehranu, udruzi možete pomoći i uplatom na račun HR1324840081104925854, a dodatne informacije dobit ćete ako nazovete 098/1694-446.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/mona-ostavljena-na-groblju-s-ozlijedenim-okom-1001236

Ključne riječi

Komentara 6

DU
dugonoga
17:58 29.04.2015.

mogu samo reci daj Bože svakom onom koga je ova životinjica zatražila pomoć samo neka mu se vrati istom mjerom.

OK
okus
20:29 29.04.2015.

Sretno Edi

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
15:10 29.04.2015.

Takvi su vam Korculani,dragi ljudi,uvik spremni pomoc bilo kome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije