Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO JE

ECDC objavio novu korona kartu: Hrvatska ostala u narančastom

ECDC
26.08.2021.
u 15:30

Udio necijepljenih među hospitaliziranim osobama pobjeda je nad zdravim razumom i pljuska naporima zdravstvenih djelatnika, kazao je Beroš

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) objavio je novu koronakartu kojom bilježe 14-dnevnu incidenciju zaraze koronavirusom.

Prema novim podacima koje je prije neslužbeno objavio ministar Vili Beroš, hrvatska obala, sjever zemlje te Grad Zagreb ostali su u narančastom, no sada je ostatak zemlje iz zelenog prešao u narančasto. 

Posjetimo, hrvatska obala te Grad Zagreb prošloga su tjedna bili u narančastoj zoni, a iz zelenog je u narančasto prešao sjever Hrvatske. Iako je ostatak Hrvatske prošloga tjedna bio u zelenom, mnogi se pribojavaju da bi nagli porast broja zaraženih mogao utjecati na turističku sezonu. 

- Svjedočimo ubrzanom rastu broja novozaraženih, hospitaliziranih i osoba na respiratoru, u tjedan dana broj hospitaliziranih povećao se za 46,7 posto, a udio osoba na respiratoru za čak 72 posto. Udio necijepljenih među hospitaliziranim osobama pobjeda je nad zdravim razumom i pljuska naporima zdravstvenih djelatnika. To je negacija znanosti i otvoreni put ka novom jačanju epidemije, poručio je uoči objave karte ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade. 

Sve veći broj regija u Europskoj uniji prelazi u crveno i narančasto pa je tako još jedino nisku stopu dvotjedne incidencije zadržala Poljska, Slovačka, Češka, Mađarska te Rumunjska. 

Najgoru situaciju bilježe pak Španjolska, Portugal, Bugarska, Grčka i Švedska, a posebice jug Francuske, Cipar te sjever Irske koje bilježe najveći broj zaraženih.

VIDEO Milanović: Mjere više nemaju smisla, ja bih radio kao Švedska


 

 

Komentara 58

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
16:38 26.08.2021.

Čestitke stožeru na optimalnim mjerama.

Avatar berija1
berija1
16:48 26.08.2021.

Panjevi jos jednom izgubili, hvala STOZERU!

Avatar Bruno
Bruno
17:14 26.08.2021.

Nas stozer je medju najbolja 3 na svijetu ali smo rekorderi i po ravnozemljacima. Sve u svemu cetvrti wal nece biti jak poput trecega prosle godina, 60 % EU je cjepljeno a trend raste. 60 - 70 % moze i i dalje uzivati u turizmu - dobro za sezonu. Problem imaju necjepljeni ali sami su krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije