Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOVISNI U KREIRANJU POLITIKE
Povratak na članak

ECB reagirala: Odgovaramo samo europskim institucijama, a nadzire nas isključivo Sud pravde

"(ECB) neovisno donosi odluke i sam odlučuje kako će ispunjavati propisanu zadaću a nadzire ga samo i isključivo Sud pravde EU-a", istaknuo je Le Maire u službenom priopćenju.

Komentari 2

SI
sisavac
07:06 08.05.2020.

a ecb ima kolko točno novca, otkud mu..? otkud ecb-u 2.600 mlrd eura kojima je 'otkupio' obveznice u biti bankrotiranih država? kolka je u biti onda vrijednost eura, ako postoji institucija koja nema ni centa na računu, a 'otkupljuje' dugove..? banke su najveći stroj za pranje rublja, one da bi vam dale 100.000 eura kredita, trebaju imati samo 10.000 eura na računu, to im je država dozvolila. u realnom svijetu, vi ne možete nekome posuditi 100.000 eura, ako ih fizički nemate. i ovom kvazisvijetu, možete. fora je da će vam dužnik vratiti pravih 100.000 eura plus kamate. vi ste uložili samo 10.000 eura, a dobili 90.000 plus kamate. jel vama jasno kolka je u biti dobit banaka? i zbilja netko misli da takav način vođenja financija skupine država ima budućnost? i bez korone je taj sustav počeo se naginjati. a s njom se ubrzalo. sad je naslonjen na još jednog šepavca. nije ovaj orkestrirani napad na kinu bez razloga. ona je ove godine sa svojim juanom trebala ući u košaricu svjetskih valuta i fizički. što znači da je dolar, funta, jen, franak, euro, dobili konkurenciju s kojom se zbog fizičke trgovine i proizvodnje ne mogu mjeriti. saudijci, rusi, iranci, s njima trguju u nacionalnim valutama, al prednjači juan.

VL
MO
morskival
20:47 07.05.2020.

ECB može pričati što hoće, imaju tri mjeseca da nesto promjene inače zbogom euro.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.