Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi investitor stiž

E-two-energy kupio 10 hektara zemlje, elektrana gotova do 2013.

'11.08.2011., Koprivnicki Ivanec - Potpredsjednik Sabora Josip Friscic i drzavna tajnica Ministarstva gospodarstva Tihana Kraljic obisli su gradiliste buduce industrijske zone opcine Koprivnicki Ivane
'Marijan Susenj/PIXSELL'
12.08.2011.
u 09:39


Prema najavama, termoelektrana u rodnom Friščićevu mjestu bi mogla otvoriti čak tisuću novih radnih mjesta

Tvrtka E-two-energy kupila je deset hektara zemlje vrijedne deset milijuna kuna u poslovnoj zoni Koprivnički Ivanec, u kojoj će graditi termoelektranu na drvnu biomasu, vrijednosti 70 milijuna eura. Ukoliko sve bude teklo prema planu, ona bi trebala biti završena u roku od dvije godine, otkrio je načelnik K. Ivanca Božidar Vrabelj.

Kapitalni projekti

- Postoji mogućnost i daljnjeg ulaganja tvrtke u zonu, ali i okolicu u smislu iskorištenja proizvedene toplinske energije za uzgoj povrća na 25 hektara površine, što bi otvorilo od 10 do 15 radnih mjesta po hektaru, odnosno ukupno tisuću novih radnih mjesta - kazao je Vrabelj. Napomenuo je i kako se novac od prodaje zemljišta vraća u poslovnu zonu, te će se njime nastaviti druga i treća faza uređenja.Koprivničko-križevački župan Darko Koren naglasio je da je interes za investiranjem u novu poslovnu zonu vrlo velik, te da će najveći problem zapravo biti dinamika njenog uređenja.Radove na opremanju 32 hektara zone jučer su obišli i potpredsjednik Sabora Josip Friščić, te državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Tihana Kraljić.

- Ovo zona postat će najveća industrijska i prostorna u Hrvatskoj, a u njoj će se razvijati kapitalni projekti za veliko gospodarstvo - obećao je Friščić.

Državna tajnica naglasila je kako je Ministarstvo gospodarstva općini financiralo 6,54 milijuna kuna za izgradnju infrastrukture na bivšem državnom zemljištu koje je preneseno u općinsko vlasništvo i napokon će biti stavljeno u funkciju.

Spas građevincima

Izgradnja infrastrukture povjerena je domaćoj tvrtki, križevačkom Radniku.

- Posao u Koprivničkom Ivancu od 5,1 milijun kuna omogućio nam je da u ova teška vremena za građevince zaposlimo dodatnih 50-tak radnika - kazao je Mladen Hermanović iz tog građevinskog poduzeća.

 

Komentara 13

Avatar stravaxx
stravaxx
15:35 12.08.2011.

dragi podravci odma da se to zapre. ne treba nam nikaj. nek se krepa ali nebu nitko tu nikaj delal. tak pravi podravec razmišlja i tak mu je. a posle plače i kuka ka mu nikaj nejde. čudim se da to gospon mršić već neje miniral. kaj to tu treba. ak i treba već se bu našlo nekaj zakaj to ne treba....

PO
pobjednik
21:46 12.08.2011.

E dragi moji podravci bojim se da da od te vaše poslovne zone nebu nikaj, to su samo predizborne fore u kojima se obačavaju radna mjesta i blagostanje a nakon izbora i to će biti jedna od desetinu napuštenih zona od koje i neće biti velike koristi do idučih izbora. Zatvorene su mnoge firme sa dugogodišnjom tradicijom u poslovanju jer navodno nisu isplative pa tako bojim se da i ta vaša zona i nebude baš nešto doprinjela osim možda kojeg glasa na izborima.

SV
svan
14:43 12.08.2011.

Pa kad krenu učestala oboljenja od karcinoma.Platiti ćemo mi te investicije životima građana.Toliko kapitalnih ulaganju u naš kraj;termoelektrana,regionalno smetište.Zaista se imamo čime pohvaliti.Da je to čemu vredilo ne bi nas zadesilo već bi to netko drugi sebi odvukao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije