Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetnje za Silvestrovo

Džihadisti prijete EU: Pretvorimo pjevanje i slavlje u plač i jecanje

German police provide security at the Brandenburg Gate, ahead of the upcoming New Year's Eve celebrations in Berlin, Germany December 27, 2016.  REUTERS/Fabrizio Bensch     TPX IMAGES OF THE DAY
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
30.12.2016.
u 10:47

Teroristi poručuju – i bolnice će biti savršene mete islamističkih osamljenih vukova

Najnovije prijetnje terorističke organizacije Islamske države kršćanskom svijetu kako će u novogodišnjoj noći biti njihove mete, shvaćene su ozbiljno te su diljem Europe i SAD-a dodatno povećane mjere sigurnosti.

Isto tako, obavještajne službe diljem svijeta koordiniraju i razmjenjuju podatke pa čak i sa sirijskom obavještajnom službom preko posrednika, Irana i Rusije, što je za Večernji list potvrđeno iz sirijske obavještajne službe.

Naime, sirijska obavještajna služba svim službama zapadnih zemalja proslijedila je popis više stotina boraca terorističke organizacije Islamske države kao i Nusra Fronte te ostalih islamističkih radikala koji posjeduju putovnice europskih zemalja, a koji su nedavno napustili istočni Alep.

Prijetnje su uslijedile nakon što su europske vlasti pojačale sigurnosne mjere nakon napada u Berlinu za koji je odgovornost preuzeo ISIL.

Teroristička organizacija koja podržava ISIL pozvala je svoje pristaše da u novogodišnjoj noći diljem Europe izvode napade po tržnicama i bolnicama, a muslimane da se što dalje maknu od kršćanskih slavlja.

Preko kanala Nashir Media Foundation objavili su svoju poruku na internetu, a poruka je opremljena slikama boraca s puškama i noževima, Djedom Mrazom, sobom i novogodišnjim drvcem.

U poruci je pisalo: „Njihova slavlja, okupljanja, klubovi, tržnice, kazališta, kina, trgovački centri pa čak i bolnice bit će savršene mene islamističkih osamljenih vukova u Europi, a Alahovi borci zamijenit će vatromete pojasima s eksplozivom i eksplozivnim uređajima pa će se nevjerničko, kršćansko slavlje, pjevanje i pljeskanje pretvoriti u plač i tugovanje i jecanje. Trgovi nevjernika u novogodišnjoj noći postat će mora krvi.“

Ono što najviše zabrinjava europske obavještajne službe jest zadnja poruka koju je vođa terorističke organizacije Islamske države uputio svojim pristašama i sljedbenicima diljem Europe, da više ne dolaze na područje kalifata, već da u europskim zemljama čekaju njegovu naredbu za terorističke udare.

Isto tako, zabrinjavajuća je činjenica kako nitko ne zna koliko je zapravo vukova samotnjaka i povratnika s ratišta iz Sirije i Iraka te gdje se svi oni točno nalaze. Njemačka, koja je primila najveći broj migranata i koja bi mogla biti prva na udaru, uz postojeće je uvela još niz dodatnih mjera osiguranja u novogodišnjoj noći.

U gradu Kölnu za red i sigurnost tijekom novogodišnje noći bit će angažirano oko 1.500 policajaca, dok ih je prošle godine bilo tek oko 140. Pored toga, angažirano će biti i oko 600 zaštitara. Šef kölnske policije Jürgen Mathies kaže da će u centralnim dijelovima grada policajci biti vidljivi na svakom koraku.

Osim toga, prostor oko katedrale bit će ograđen i unutar njega zabranjen vatromet. Pojačat će se video nadzor na željezničkom kolodvoru, kao i na platou ispred njega gdje je prošle godine bilo najviše napada migranata na žena. Kamerama će biti opremljeni i sami policajci.

Oko 800 pripadnika policije patrolirat će i na drugim željezničkim stanicama, kao i u vlakovima.

Iz policije je priopćeno da se pažljivo prati što se piše na društvenim mrežama kako bi se pripremili za “najluđu noć”.

>> Istraga pokazala velike propuste: Amri je mjesecima bio pod nadzorom, a prije napada je poslao selfie

Komentara 8

DU
Deleted user
11:37 30.12.2016.

Ko da je sam sotona kreirao vjeru koju Isil na celu sa saudijskom arabijom propagira. Niti jedan futurista nije zamislio tako crn svijet u kojem zivimo gdje otac u ime nekog Alaha opasa sedmogodisnje kceri eksplozivom i uz blagoslov majke raznese da ubije druge.

R9
ronaldo 9
11:45 30.12.2016.

Naime, sirijska obavještajna služba svim službama zapadnih zemalja proslijedila je popis više stotina boraca terorističke organizacije Islamske države kao i Nusra Fronte te ostalih islamističkih radikala koji posjeduju putovnice europskih zemalja, a koji su nedavno napustili istočni Alep. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ pa pa njih ste do prije 2 tjedna nazivali opozicijom koja se bori protiv režimske vlade,i podržavali ih zajedno sa svim zapadnim zemljama. a sad tražite pomoć od iste te "režimske"sirijske vlade

AN
anticenzura
12:07 30.12.2016.

Koliko se Iran razlikuje od ovih kao nebo i zemlja. Oni imaju 70% fakultetski obrazovanih zena i svi ljudi koji su bili u Iranu odusevljeni njihovom kulturom i gostoprimstvom. Kako oni nikoga ne spopadaju i ne sire se kao ovi, nego samo gledaju sebe i svoju zemlju i svoju kulturu? Ja imam prijatelja iz Irana, super moderan covjek, totalno civilizirano bice, a ovi su stvarno katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije