Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđena presuda

Dvojici ukupno 15 godina za silovanje 20-godišnjakinje u okupiranom Dalju

Radošević
Foto: Davor Javorović/Pixsell
11.04.2016.
u 14:00

Silovana djevojka 1992. izbjegla je u Makarsku, gdje joj se rodio sin kojemu je, kako kaže, tek prije  četiri-pet godine otkrila da je zapravo začet silovanjem.

Zbog ratnog zločina i silovanja tada 20-godišnje djevojke u okupiranom Dalju u ljeto 1991., Ljubinko Radošević provest će deset godina u zatvoru, a Vojislav Grčić pet.

Vrhovni sud potvrdio je, naime, prošlogodišnju presudu Županijskog suda u Osijeku, izrečenu u ponovljenom postupku. Oba su okrivljenika prvi put nepravomoćno kažnjena sa po 12 godina iza rešetaka. Djevojka je, prema presudi, silovana pred očima cijele obitelji – roditelja, dviju maloljetnih sestara i brata kojemu je bilo tek deset godina. Oca su tukli, ubrizgavali mu injekciju s crvenom tekućinom u vrat.

Silovana djevojka 1992. izbjegla je u Makarsku, gdje joj se rodio sin kojemu je, kako kaže, tek prije  četiri-pet godine otkrila da je zapravo začet silovanjem.

I Grčić i Radošević u pritvoru su od svibnja 2012., što znači da je Grčić svoju kaznu gotovo potpuno i odslužio.  

>>Djevojku (20) silovali pred obitelji, natjerali ih da gledaju zločin

>>Djevojku (20) brutalno silovali pred roditeljima, sestrama i bratom

Komentara 7

Avatar fuzzy
fuzzy
14:42 11.04.2016.

Trebalo ih je odmah strijeljati.

Avatar navijač
navijač
12:24 12.04.2016.

I vi bi htijeli da srbi osude svoje ljude za zločine a neznate ih osuditi ni sami .

GR
grodar
15:21 11.04.2016.

Smrtna kazna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije