Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijekom obavljanja službe

Dvojica policajaca optuženi zbog nasilja nad migrantom: Jedan ga je udarao, drugi nije ništa prijavio

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL (Ilustracija)
26.08.2020.
u 09:45

Državljanina Afganistana više je puta zatvorenom šakom udario po glavi i rukama te nogama po tijelu i nanio mu tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu optužilo je 35-godišnjeg cetingradskog policajac jer je šakom i nogama više puta udario migranta iz Afganistana, izvijestilo je državno odvjetništvo.

Optužnicom podignutom pred karlovačkim Općinskim sudom obuhvaćen je i 27-godišnji policajac koji nasilje nad migrantom nije prijavio.

Tužiteljstvo je izvijestilo kako 35-godišnjeg policajca tereti da je 11. lipnja 2020. od 19,50 sati do 20,40 sati, državljanina Afganistana više puta zatvorenom šakom udario po glavi i rukama te nogama po tijelu i nanio mu tjelesne ozljede. Sve to učinio je "tijekom obavljanja svoje službe", u cilju da migranta tjelesno ozlijedi, navodi tužiteljstvo.

Okrivljenog 27-godišnjaka tužiteljstvo tereti da je počinio kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti jer svog kolegu nije prijavio iako je bio svjestan da je ozlijedio Afganistanca.

Ključne riječi

Komentara 2

VE
vedranozretic
13:00 26.08.2020.

Zbog nasilja nad migrantom? Zar taj migrant nije nasilno i protuzakonito pokušao ući u RH? Šta bi naši policajci trebali raditi, čekati da ih migranti mirno i bez incidenata zaobiđu i nastave svoj put? Premlatiti i vratiti preko granice! Nego šta!

Avatar rubinet
rubinet
13:45 26.08.2020.

Ostavite naše redarstvenike na miru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije