Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Dvojica Pakistanaca optužena za krijumčarenje ljudi iz Srbije u Hrvatsku i Sloveniju

Krijumčari
Foto: Zeljko Lukunić/PIXSELL
29.03.2018.
u 13:50

Terete se da su to učinili najmanje 16 puta te da su ukupno iz Srbije u Hrvatsku prebacili 42 strana državljana

Dvojica državljana Pakistana, S.G. (30) i A.P.P. (30) optuženi su za krijumčarenje ljudi, a optužnicu je protiv njih podigao USKOK. Prema optužnici, njih se dvojica terete da su od početka kolovoza 2017. do 12. rujna 2017. krijumčarili ilegalce preko hrvatsko-srpske granice. Dogovorili su se nepoznatim osobama iz inozemstva da će ilegalce preko granice krijumčariti za 1.000 eura po osobi.

Nakon što su ilegalci iz Srbije prokrijumčareni u Hrvatsku, optuženici su im organizirali prihvat te smještaj na području Zagreba kao i daljnje prebacivanje u Sloveniju. Nepoznate osobe su ilegalce dovodili do granice, nakon čega su ih optuženi Pakistanci krijumčarili dalje u Sloveniju. Terete se da su to učinili najmanje 16 puta te da su ukupno iz Srbije u Hrvatsku prebacili 42 strana državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju 33 strana državljana, za što su ukupno primili 24.350 eura. U optužnici je predloženo i da im se produži istražni zatvor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije