Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Dvojica bivših kick-boksača kažnjena zatvorom za pljačku

'PRESUDA1_Arhiva VL_Crn_0811'
''
05.11.2012.
u 15:47

Ante Batur dobio je četiri godine i deset mjeseci zatvora, a Roko Kero tri i pol godine

Bivši zaštitari i kick-boksači Ante Batur (31) i Roko Kero (24), optuženi za razbojstvo i pljačku, u ponedjeljak su nepravomoćno osuđeni na Županijskom sudu u Zadru. Batur je dobio četiri godine i deset mjeseci zatvora, a Kero tri i pol godine. Budući da su u pritvoru proveli godinu i pol, a dosuđene zatvorske kazne manje su od pet godina, do pravomoćnosti presude pušteni su na slobodu.

U obrazloženju presude predsjednik sudskog vijeća Marijan Bitanga istaknuo je da je Baturu i Keri ''nizom tzv. personalnih dokaza koja se odnose na iskazivanje svjedoka, materijalnim dokazima, ali i indicijama kojih je bilo na pretek, dokazana krivnja“, a pri izricanju kazne Baturu je kao otegotna okolnost u obzir uzeta činjenica da je već osuđivan. Kao olakotne okolnosti sud je uzeo u obzir njegovu mladu životnu dob i to što je sportaš te činjenicu da nije dokazano kako su njih dvojica opljačkala automat-klub pravim oružjem. Sedam godina mlađem Keri sud je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir mladost, neosuđivanost i bavljenje sportom.

Batura i Keru, koji su u međuvremenu izgubili licencu za rad, optužnica je teretila da su sredinom ožujka prošle godine u Biogradu kroz balkonska vrata ušli u kuću 61-godišnjakinje kojoj su, prijeteći kuhinjskim nožem i viljuškom te je stežući oko vrata žicom punjača za mobitel, ukrali 120 eura i veću količinu zlatnog nakita. Dva mjeseca poslije toga, omotani bijelim plahtama i s vunenim kapama na glavi te naoružani puškom i pištoljem, uz prijetnju zaposlenici kluba i gostima, iz automat-kluba Interigre u Zadru odnijeli su 51.000 kuna.

>>Kazne i u Srbiji i u BiH, a zatvor samo u Hrvatskoj?

Komentara 1

SL
slavicabosnjak317
17:36 06.11.2012.

Jesu to ona dvojica koji su trenirali mišiće na ženi od 60 godina? I to su sportaši? Jadno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije