Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija

Dvoje učenika prikupilo 278 kilograma papira za spas šuma

papir,šume
Ivica Beti/VLM cakovec@vecernji.net
21.03.2011.
u 15:13

Sve osnovne škole u Hrvatskoj pozvane su da se priključe projektu "Zeleni korak", kojim se prikupljanjem starog papira u najmlađe usađuje svijest o važnosti očuvanja šuma

DEKANOVEC – Tridesetak učenika Područne škole Dekanovec prikupilo je 534 kilograma staroga papira. Pojedinačno, najviše su prikupili Marija Mučić iz 1. razreda i Eugen Pintarić iz 4. razreda, svaki po 139 kilograma. Akcija je organizirana u povodu Međunarodne godine šuma, o kojoj je na prijedlog Hrvatske rezoluciju donijela generalna skupština Ujedinjenih naroda. Sve osnovne škole u Hrvatskoj pozvane su da se priključe projektu "Zeleni korak", kojim se kroz prikupljanje starog papira u najmlađe usađuje svijest o važnosti očuvanja šuma. Akcija je natjecateljskog karaktera pa će pojedinci i razredi koji prikupe najviše biti nagrađeni. Svjetski dan šuma obilježava se 21. ožujka.

 

Ključne riječi

Komentara 4

RP
rpr
23:15 21.03.2011.

Čestitam dečkima na trudu! Sjeća me to na vrijeme prije tridesetak godina kada sam s prijateljem iz razreda u našem zagrebačkom kvartu skupio oko 400 kg starih novina za vrijeme ferja. To smo prodali u Uniju i dobili dobar džeparac. Uz to je škola svake godine organizirala skupljanje starog papira. No sada posvuda u Gradu postoje kontejneri za papir kojih tada nije bilo.

TH
than
03:26 22.03.2011.

Sve cestitke i samo nastavite, a broj komentara ovdje samo pokazuje koliko smo kao nacija nisko pali. Da je bila vijest, pa i o Nedi Ukraden bilo bi daleko vise komentara. Eh, tako je to kada ne gledas dalje od vlastitog nosa.

Avatar Bjeda
Bjeda
09:12 22.03.2011.

Jesu li to prave vrijednosti kojima treba podučavati djecu? Nije li to pomalo komunistički? Trebalo bi ih učiti obijati aute,dizati desnu ruku,paliti baklje.... Jedna svjetla vijest u zadnjih 2 tjedna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije