Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4 kg amfetamina!

On drogu skrivao u hladnjaku, a ona u grudnjaku

droga
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
08.03.2014.
u 13:00

Kako je priopćila zagrebačka policija R.G. uhićen je nakon što je policija duže vrijeme sumnjala da se bavi preprodajem droge i to dok je amfetamine iz hladnjaka unajmljenog stana pokušavao prebaciti u hladnjače ribarnice

Da dilerska mašta nema premca, dokaz su i dva posljednja slučaja iz Zagreba, gdje su u dvije odvojene policijske akcije uhićeni R.G. (37) i S.A. (31),  kod kojih je zaplijenjeno nešto više od četiri kilograma amfetamina te nešto sitno marihuane.

Kako je priopćila zagrebačka policija R.G. uhićen je nakon što je policija duže vrijeme sumnjala da se bavi preprodajem droge i to dok je amfetamine iz hladnjaka unajmljenog stana pokušavao prebaciti u hladnjače ribarnice u kojoj je radio. Dogodilo se to 6. ožujka u poslijepodnevnim satima, a nakon što ga je policijska patrola zaustavila, kod njega su našli vrećicu u kojoj je bio vakuumirani paket sa 2022 grama amfetamina.

Pretragom stana u kojem je  živio, policija je u hladnjaku našla još jedna paket sa 2014 grama amfetamina. Osim toga nađeno je još i 19 grama marihuane, te 140.900 kuna i 140  eura. R.G. je kazneno prijavljen, slijedi mu privođenje sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora.

Vrijednost zaplijenjene droge je oko 100.000 kuna, a u policiji kaži da bi u uličnoj preprodaji, nakon što bi se amfetamini pomiješali s raznim aditivima, vrijedila oko 400.000 kuna

Inače, R.G. je do sada bio evidentiran samo zbog posjedovanja manjih količina droge. Iste  večeri kada je on uhićen, policija je provela raciju u ugostiteljskom objektu Viva u zagrebačkom naselju Špansko. Tijekom te racije, zatekli su S.A. (31) koja je kod sebe imala vrećicu s oko 25 grama marihuane te digitalnu vagu na kojoj su nađeni tragovi marihuane. Suočena s policijom, S.A. je dobrovoljno predala oko 33 grama amfetamina koje je skrivala u - grudnjaku. I njoj je pretražen stan gdje je nađeno još oko šest grama amfetamina. I njoj slijedi privođenje sucu istrage radi određivanja istražnog zatvora,  a od ranije je poznata policiji jer je 2005. evidentirana zbog droge i imovinskih delikata.

Komentara 2

FR
frodododo
13:59 08.03.2014.

super...a kod nas uopće ne postoji spalionica droge pa je pitanje koliko se toga uopće spali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije