Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama na prisavlju

Dvjestotinjak prosvjednika na Prisavlju zbog otkaza na HRT-u

hrt prosvjed (1)
Foto: NoviList/Pixsell
1/5
19.11.2010.
u 15:34

Popovac: Žalim za svakim vanjskim suradnikom, ali krajnje je vrijeme da stalni zaposlenici preuzmu taj posao

Dvjestotinjak prosvjednika - među kojima je bilo i honorarnih suradnika HRT-a kojima je jučer otkazana suradnja i stalno zaposlenih koji su im došli pružiti podršku - okupilo se danas na "mramornoj porti" HRT-a kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo takvom odlukom uprave.

Iako su portali izvještavali da je u jednom danu "odletjelo" 300 vanjskih suradnika - zbog čega su se uoči prosvjeda sastali i predstavnici prisavskog HND-a te Sindikata - s HRT-a to demantiraju, navodeći kako je ovaj put posrijedi samo 150 honoraraca, jer je nekima suradnja otkazivana već i ranije, tijekom godine.

Iako je bilo povika poput "Vratite nam HTV", skup je prošao mirno, a među prosvjednicima bilo je i viđenijih lica s HTV-a poput Denisa Latina, Aleksandra Stankovića, Maje Sever, Roberta Zubera, Elizabete Gojan i Nikole Kristića, koji drže da ta poslovna odluka ugrožava program.

Međutim, vrh kuće smatra drukčije:

- To je poslovna odluka koja je najavljivana već dulje vrijeme. Jednostavno, takva se situacija nakon toliko vremena trebala riješiti - i osobno žalim za svakim vanjskim suradnikom koji je izgubio angažman. Ali krajnje je vrijeme da stalni zaposlenici preuzmu sav taj posao. I nije točna brojka o 300 vanjskih suradnika kojima je u jednom danu otkazana suradnja - to je brojka na razini cijele godine, a sada ih odlazi 150. S time da se zadržava autorska i izvođačka suradnja koja po svojoj prirodi i ne može biti drukčija - rekao nam je v. d. glavnog ravnatelja HRT-a Josip Popovac, demantirajući usput da su ga prosvjednici "zatočili u uredu".

Komentara 49

PR
proview
16:31 19.11.2010.

ja se ne slažem da je hrt javno dobro ,hrt treba pod hitno privatizirati i da radi pod tržišnim uvjetima,ako ne mogu tržišno poslovati neka propadnu,pa propale su i važnije firme od hrt-a

PA
passat
17:46 19.11.2010.

Ma treba vas još 1000 na burzu od Stankovića,Latina,MajeSever,Milića,sve jugose Filipovića onu lićanku i pa one iz sportske redakcije koje misle da nogama mogu komentirat događaje a pravi komentatori su negdje na margini svega .

99
999jakob
20:17 19.11.2010.

zivjela komunisticka partija, zivio na svodja u kuci cveca hehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije