Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dvije Ukrajinke dobile izgon iz Splita zbog prostitucije, policija im zaplijenila prezervative

Svoje su usluge nudile preko interneta za 200 američkih dolara po satu, a cijena je bila ista, neovisno o dobnoj razlici između 48-godišnjakinje i 26-godišnjakinje.
11. rujna 2019. u 17:17 14 komentara 6203 prikaza
Policija - ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Svetlana (48) i Viktoria (26), dvije su žene kojima je na šest mjeseci zabranjen ulazak u Split. Razlog tome je kazna Prekršajnog suda zbog “odavanja prostituciji”. 

Žurni postupak Jurio kroz naselje 149 km/h i pretjecao kolonu vozila, kažnjen s 18.000 kuna

Kako piše Slobodna Dalmacija, uhićene su jučer navečer, nakon čega su im oduzeti prezervativi, a uz izgon dobile su i novčanu kaznu. Prema optužnici, dvije su se Ukrajinke bavile ilegalnom prostitucijom u stanu u Ulici Ljudevita Posavskog.

Svoje su usluge nudile preko interneta za 200 američkih dolara po satu, a cijena je bila ista, neovisno o dobnoj razlici između 48-godišnjakinje i 26-godišnjakinje.

'za nagradu' Zaustavio auto kako bi pomogao čovjeku koji se srušio pa dobio kaznu od policije

Optužene su na sudu sve priznale, a prema zakonu je predviđena kazna za ovo kazneno djelo 50 do 200 njemačkih maraka u protuvrijednosti u kunama ili do 30 dana zatvora.

Sudac je odlučio da će svaka platiti 750 kuna kazne. Od toga im se odbio dan koje su provele kao pritvorenice, tj. po 300 kuna svakoj te su obje odmah platile preostale iznose. Prezervativi ostaju trajno zaplijenjeni kao sredstvo za rad, piše Slobodna.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • hr76:

    Ako su ih pustili, sredstvo za rad im sigurno nisu oduzeli.

  • CroZrakomlatNo1:

    ...kazna u njemackim markama....2019 godine.... Bože pomozi!

  • MarkoMaras:

    "Bavile su se ilegalnom prostitucijom." Jer, kao, u Hrvatskoj postoji legalna prostitucija (osim politike)? Dajte više legalizirajte to! Ljudi to ionako rade, a kad bi se legaliziralo, država bi ubirala porez i žene bi imale veću sigurnost na poslu.