Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Ražinama

Gabrijel je pratio svoju Bebu kući. Vlak je naletio na njih i usmrtio ih

Nikolina Gogić,Gabrijel Marin
Foto: Facebook
1/9
07.01.2014.
u 16:00

Teška prometna nesreća u kojoj su poginuli mladić i djevojka dogodila se nešto poslije 22 sata na željezničkom kolodvoru u Ražinama. Vraćali su se iz večernjeg izlaska uz prugu, kao i mnogi mještani šibenskog predgrađa...

Dvoje mladih, 16-godišnja Nikolina Gogić iz Ražina i njezin četiri godine stariji dečko Gabrijel Marin vraćali su se oko 22 sata iz večernjeg izlaska. Mladi kuhar iz Konavala svoju je Bebu, kako ju je na Facebook-profilu zvao, učenicu šibenske Medicinske škole, pratio kući u Ražine za život opasnim putem.

Tko zna koliko puta mještani šibenskog predgrađa svakodnevno prođu uz prugu. Tu su noć, u ponedjeljak u 22.25 sati, Nikolina i Gabrijel gotovo pa već došli na mjesto gdje trebaju prijeći prugu, odnosno kolosijeke da bi došli do kuće maloljetne Gabrijele. No, prema nadvožnjaku ispod kojeg su se šetali vozio je vlak broj 5828. Strojovođa, 28-godišnjak iz Perkovića vjerojatno ih je vidio u posljednji trenutak s obzirom na to da je baš na tom dijelu padina, no uspio im je svjetlosno i zvučno signalizirati dolazak vlaka. Nažalost, nisu ga čuli.

Vlak 5828 usmrtio je na mjestu Nikolinu i Gabrijela, mladi par koji je baš poput stotina mještana prolazio istim nedozvoljenim putem, no ovaj put završilo je tragično.

– Imali su slušalice na glavi pa ga nisu čuli. Imali su i kape pa nisu mogli čuti. Tu je gadan kut i strojovođa ih je vidio u posljednji trenutak, a oni su se šetali prugom. To je nesretan slučaj. Nisu mogli čuti vlak jer su ti vlakovi sada gotovo pa nečujni i to gotovo do trenutka dok ne prođe pokraj vas. Ovo je tragedija i prizor je bio stravičan. Ovdje ljudi moraju biti oprezni i moraju izbjegavati ovaj put iako im znatno skraćuje šetnju do Ražina – prepričavali su Šibenčani i Ražinjani teorije o trenutku i uzrocima strašne nesreće dodajući da je prije godinu i pol također jedna mlađa osoba stradala na istoj pruzi, ali stotinjak metara dalje.

Nisu nam znali reći je li u tom slučaju bila riječ o nesretnom slučaju ili o samoubojstvu, a i o preksinoćnjem slučaju policija također nije htjela govoriti do svršetka istrage. Tek su naveli da su stradali 16-godišnjakinja i 20-godišnjak te kako je istragu preuzeo DORH.

– Tijekom očevida naloženo je vađenje krvi i urina vozača vlaka da bi se utvrdio je li bio alkoholiziran, a naložena je i obdukcija poginulih. Također, izuzet je i brzinomjer traka dizelskog motornog vlaka. Radi utvrđenja svih okolnosti uzroka prometne nesreće bit će provedeni dodatni izvidi te naloženo provođenje adekvatnih dokaznih radnji – istakli su iz šibenskog DORH-a dodajući da nikakve slušalice nisu pronađene uz tijela stradalih.

U HŽ-u pak tvrde da i oni provode istragu događaja, ali kako je utvrđeno da strojovođa nije bio alkoholiziran te da nije premašivao dozvoljenu brzinu od 65 kilometara na sat.

– Izražavamo sućut obitelji zbog tragedije. Stalno upozoravamo da je opasno kretati se uz prugu, a tuda se nije smjelo kretati. Stotinjak metara dalje postoji nadvožnjak preko kojeg se može proći, no, nažalost, tim putem nisu išli – rekao nam je Slavko Šerić, direktor Regionalnog centra (jug) Hrvatskih željeznica. U Ražinama tuga i šok. Obitelj poginule maloljetnice, čiji se otac prije 30-ak godina doselio iz BiH, vijest o stradavanju čula je u Vukovaru.

– Gabrijelina majka je iz Vukovara i tamo su otišli za praznike, a vratili su se upravo jutros. Čuo sam da su se Nikolina i njezin dečko, kojeg ne poznajem, šetali uz prugu kada su se vraćali iz trgovačkog centra Dalmare i kako su imali možda slušalice na ušima i slušali glazbu. Ako je to točno, vjerojatno je to razlog što im je uzalud trubio strojovođa vlaka. Strašna je to tragedija za obitelj koja ima još jednu mlađu kćer. Svi su ovdje šokirani – rekao nam je Mile Mučić, susjed obitelji Gogić. Obitelj nije imala snage razgovarati s novinarima.

Komentara 11

DU
Deleted user
09:06 07.01.2014.

U ovom slučaju uzrok mladićeve i djevojčine smrti nije nalet vlaka, nego njihovo nesmotreno prelaženje prekio pruge na nedopuštenu mjestu. Vlak nije automobil pa da se može zaustaviti na nekoliko metara.

NA
nadaparabola
11:37 07.01.2014.

cronada,hajde pročitaj to što si napisa(o)la i da objasniš što je pjesnik kazao.hvala.

OS
osica
15:21 07.01.2014.

sućut - jadna naivna i lijepa mladosti - kako je tužno platiti neopreznost životom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije