Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mito za novinara

Dvaput ukinuo rješenje o provođenje istrage protiv Lucića

Franjo Lucić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
17.10.2017.
u 11:52

Uskok ima pravo na žalbu, ali nije poznato je li je poslao. Ako je ne uloži, odluka suca istrage postaje pravomoćna

Hoće li biti provedena istraga protiv saborskog zastupnika HDZ-a Franje Lucića zbog sumnje da je nudio mito novinaru Dragi Hedlu, još je nepoznato.

USKOK je nedavno donio rješenje o provođenju istrage protiv Lucića, no njegova se obrana na to žalila. Osječki sudac istrage tu je žalbu i prihvatio te ukinuo rješenje o otvaranju istrage. Sudac je u odluci objasnio kako novinar Hedl nije imao svojstvo odgovorne osobe kada mu je, po navodima tužitelja, nuđen novac kako ne bi pisao o Lucićevim poslovima. Žalbu je na to, pak, uložio USKOK. Zasjedalo je, stoga, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku, koje je ukinulo rješenje suca istrage i zatražilo dopunsku provjeru određenih članaka iz ugovora između novinara i medijske kuće za koju piše, kao i članaka iz Zakona o medijima. I nakon tih provjera, sudac istrage ponovno je donio istu odluku i ukinuo rješenje o provođenju istrage.

USKOK ponovno ima pravo na žalbu, a zadnji dan za nju bio je jučer (ponedjeljak). Jesu li ju i poslali, još nam nije poznato. Ako je ne ulože, odluka suca istrage postaje pravomoćna i istrage nema, a ako žalba stigne, ponovno će zasjedati izvanraspravno vijeće. Ono, pak, može potvrditi, ukinuti ili preinačiti odluku suca istrage i odrediti istragu.

Komentara 4

Avatar MatanFrancetić
MatanFrancetić
21:06 17.10.2017.

Drago Hedl je na sudu osuđeni lažljivac i tko mu normalan može vjerovati.

MZ
ma zamisli
12:55 17.10.2017.

sauha zakuhao svi ostali bez brige. tata vas cuva dok got možete dizat pravovjernu rucicu. nitko nam ništa nemože

ME
Meter
14:02 17.10.2017.

Hobotnica je moćna, korupcija je zaštićena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije