Naslovnica Vijesti Svijet

Dvanaest sati košmara u luksuznom hotelu u Kabulu, šestero mrtvih

Napad je završen, svi napadači su ubijeni, 126 osoba je spašeno, od kojih 41 stranac", kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Nadžib Daniš koji je potvrdio prisustvo četiri napadača čija su tijela pronađena, a ne tri kako je rečeno ranije.
21. siječnja 2018. u 08:40 3 komentara 1069 prikaza
Teroristički napad na hotel u Kabulu
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/16

Napad na luksuzni hotel u Kabulu završen je u nedjelju ujutro nakon 12 sati otpora oružane skupine koja je upala u hotel u subotu navečer pucajući na goste i osoblje.

Kabul Bombaš-samoubojica Najmanje 40 ljudi poginulo u terorističkom napadu u Kabulu

U operaciji za koju još nitko nije preuzeo odgovornost poginulo je, prema privremenim podacima, šest osoba - pet Afganistanaca i jedna strankinja čije državljanstvo nije navedeno.

"Napad je završen, svi napadači su ubijeni, 126 osoba je spašeno, od kojih 41 stranac", kazao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Nadžib Daniš koji je potvrdio prisustvo četiri napadača čija su tijela pronađena, a ne tri kako je rečeno ranije.

"Operacije čišćenja još su u tijeku na šestom katu" kako bi se uništila preostala municija, dodao je on.

Po sigurnosnom izvoru preostali pripadnik skupine sakrio se "u veliku sobu s taocima, afganistanskim i stranim" kojima je prijetio smrću prije nego je ubijen.

Dok je crni dim izlazio sa šestog i posljednjeg kata u nedjelju, muškarci su pokušali pobjeći preko balkona uz pomoć svezanih plahti pri čemu je jedan pao u izravnom prijenosu na televiziji.

Skupina je ušla u hotel u subotu eksplozijom a potom otvorila nasumičnu paljbu.

Struja je isključena u četvrti hotela na brdu na zapadu Kabula.

Tijekom noći posebne snage uz pomoć snaga NATO-a postepeno su preuzele kontrolu nad katovima.

Točan broj osoba u hotelu u trenutku napada još je nepoznat, kao i nacionalnost stranaca.

Intercontinental u Kabulu, jedan od dva hotela s pet zvjezdica u gradu, često ugošćuje vjenčanja, konferencije i političke skupove.

Zgrada je otvorena 1969. a već je bila meta napada talibana u lipnju 2011. u kojem je poginula 21 osoba.

Kabul, napad u džamiji Afganistan U Kabulu u atentatu IS-a na šijitsku džamiju 56 mrtvih Velika eksplozija Pokolj u Kabulu: Najmanje 80 ubijenih, više do 350 ranjenih Kabul u posljednja tri dana Zbog snijega koji je zasuo Kabul, živote je izgubilo 37 osoba
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas