Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U BOLS-u

Dva zatvorenika napala trećeg i teško ga ozlijedila

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
13.07.2019.
u 15:28

Prema neslužbenim informacijama, teško mu je ozlijeđeno oko

Pritvorenik (48) teže je ozlijeđen nakon što su ga na Odjelu psihijatrije u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS) 11. srpnja oko 23 sata napala dvojica muškaraca u dobi od 25 i 31 godinu. Ozlijeđeni 48-godišnjak je s njima dijelio ćeliju. Što je motiv napada, za sada nije poznato, no 48-godišnjak je prevezen na KBC Rebro, gdje je zadržan na liječenju. Prema neslužbenim informacijama, teško mu je ozlijeđeno oko. 

Najnoviji incident u zatvorskom sustavu tako je aktualizirao težak položaj pravosudnih policajca, koji rade u nemogućim uvjetima jer je počesto jedan pravosudni policajac, unutar nekog zatvora ili kaznionice, zadužen za brigu o 80 pritvorenika i zatvorenika. Stoga je prava sreća što incidenata unutar zatvorskog sustava nema i više. Jedan takav incident spriječen je i prošli tjedan kada je pravosudni policajac na zagrebačkom Županijskom sudu spriječio pritvorenika u pokušaju bijega nakon istražnog ročišta.

Koliko su teški uvjeti u kojima rade pravosudni policajci svjedoči i primjer privođenja osumnjičenika uhićenih akciji Tebra na zagrebački Županijski sud. Ročište na kojem se odlučivalo o određivanju istražnog zatvora, prošle je subote moralo biti odgođeno na sat vremena, jer nije bilo dovoljno  pravosudnih policajca da bi nadzirali 15-icu osumnjičenika. Zbog svega toga pravosudni policajci su nedavno organizirali kratki prosvjed u kojem su upozorili na probleme s kojima se svakodnevno susreću, kao što su manjak ljudi, male plaće, nedostatak opreme... No ako je suditi po zadnjim događanjima, mjerodavni očito baš i nemaju sluha za njihove probleme.

Komentara 2

AE
aerosoul
18:19 13.07.2019.

Decki malkoc treniraju onak malo , da ne zahrdjaju, spremaju se za izlazak na slobodu.

Avatar prahrvat
prahrvat
22:48 13.07.2019.

Jako težak posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije