Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal u turskoj

Je li ovako nešto moguće u Hrvatskoj?

Turski ministri
Foto: Reuters (Ilustracija)
25.12.2013.
u 14:25

Ministar gospodarstva Zafer Caglayan, unutarnjih poslova Muammer Gulen i okoliša Erdogan Bayraktar napuštaju Vladu jer su sinovi privedeni u aferi oko urbanističkih planova i izdavanja građevinskih dozvola

U toj zemlji ljetos jest bilo nereda i političkih pritisaka na narod zbog kojih se cijeli demokratski svijet zgražao, no potez koji su povukla trojica visokih turskih dužnosnika rijetko je viđen, i u političkom i u moralnom pogledu. Rekli bismo - u Hrvatskoj neviđen!

Trojica ministara podnijela su, naime, ostavke nakon skandala u koji su upetljani i njihovi sinovi, piše Al Jazeera. Ministar gospodarstva Zafer Caglayan, unutarnjih poslova Muammer Guler i okoliša Erdogan Bayraktar napuštaju Vladu Recapa Tayyipa Erdoğana jer su Salih Kaan Caglayan, Baris Guler i Oguz Bayraktar, sinovi im, uhićeni uz nekolicinu uglednih gospodarstvenika u velikoj antikorupcijskoj akciji. Treći,

Premijer Erdoğan korupcijsku je aferu, u kojoj su, prema BBC-u, privedene 24 osobe, opisao kao prljavu operaciju koja bi ocrnila njegovu administraciju i potkopala napredak zemlje.

Caglayan je, dajući ostavku, istragu protiv korupcije nazvao "prljavom urotom protiv Turske i vladajuće Stranke pravde i razvoja."
- Kad sam bio ministar nije bilo nikakvih zloupotreba, a povlačim se kako bih prekinuo ovu urotu - rekao je sada bivši ministar gospodarstva.

Tijekom opsežne akcije suzbijanja koruptivnih elemenata "pali" su i mnogi policijski načelnici, među kojima i šef istanbulske policije. "Tatini sinovi", inače, niječu sve optužbe o umiješanosti u podmićivanje, povezano s urbanističkim planovima i projetkima i dodjelom građevinskih dozvola.

Komentara 14

RO
rotten12
10:39 25.12.2013.

he he naše političare da uhvatiš sa vrećom novca kako izlaze iz sefa banke ne bi dali otkaz nego bi sutradan izašlo priopćenje da je dotični političar nosio novac na zrak radi ubijanja bakterija i virusa koji se nalaze na njemu

BA
babilon
10:37 25.12.2013.

pogledajte samo slučlaj sabo, sdpov gradonačelnik osobno nudi mito za kupovinu gradskog viječnika, rezultat, sabo i dalje unatoč pravomoćne optužnice prosipa pamet u ove dane a sdpova mladunčad po forumima govori o vrijednosti dokaza iako je to stvar suda, aa vrhunac svega sdpov ministar za božić toj ženi koja je snimila sdpovca sabu u nuđenju mita daje otkaz s njenog radnog mjesta,fuj , čak je i turska boilja od ove sdpove vlasti

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
10:48 25.12.2013.

Milanovićevi bi crveni ministri dobili nagradu za životna djela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije