Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
5.7 po RIchteru

Jak potres pogodio jug Grčke: 'Dugo je trajalo, jako se ljuljalo'

EMSC
29.03.2024.
u 08:23

Potres se dogodio u moru, samo nekoliko kilometra od popularnog turističkog otoka Zakynthosa

Jak potres pogodio je Grčku ovog petka u jutarnjim satima, objavio je to EMSC, nakon što je isprva bila objavljena informacija da se radi o dva potresa magnitude iznad 5 po Richteru. Do potresa je došlo nešto nakon 8 sati, a seizmološke službe utvrdile su kako je magnituda bila 5.7 po Richteru. 

Potres se dogodio u moru, samo nekoliko kilometra od popularnog turističkog otoka Zakynthosa te 37 kilometra od grada Filiatrá. Brojni korisnici javili su kako su osjetili podrhtavanje, no zasad nema informacija o šteti. Korisnici su javljali kako su se potresi osjetili do Malte, Turske, pa i Bugarske.

"Dugo je trajao, puno se treslo", pisali su korisnici. 

"Puno se ljuljalo, čini mi se da je trajalo neko vrijeme", dodali su.

"Trajalo je 20-ak sekundi. Sve se pomicalo na policama, kao i slike na zidu, ali ništa nije palo niti se slomilo", pisali su.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 1

DA
dalmacija2024
08:43 29.03.2024.

Bila su dva potresa u razmaku od nekoliko minuat, 5,9 i 6 stupnjeva jako blizu jedan drugog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije