Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKE POTPORE

Dva i pol milijuna kuna za poduzetnike i ugostitelje: Ovo su mjere kojima će im Rijeka pomoći

26.10.2020.
u 11:48

Nove epidemiološke mjere koje se donose kako bi se smanjilo veliko povećanje broja zaraženih, utječe na gospodarstvo i sve aspekte života, pa je riječka gradska uprava odlučila donijeti olakšavajuće mjere

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović najavio je u ponedjeljak da Grad Rijeka uvodi nove mjere za pomoć riječkim poduzetnicima i ugostiteljima u okolnostima otežanog poslovanja zbog pandemije koronavirusa.

Nove epidemiološke mjere koje se donose kako bi se smanjilo veliko povećanje broja zaraženih, utječe na gospodarstvo i sve aspekte života, pa je riječka gradska uprava odlučila donijeti olakšavajuće mjere, rekao je Filipović na konferenciji za novinare.

Najavio je da se od 1. studenoga oslobađa plaćanja zakupa za javne površine za sve terase ugostiteljskih objekata u Rijeci, te se umanjuje iznos zakupa gradskih poslovnih prostora u omjeru s padom prometa. Procjenjuje se da će te mjere umanjiti prihod gradskog proračuna Rijeke za 2,5 milijuna kuna, naveo je zamjenik gradonačelnika Filipović.

Na pitanje novinara o tijeku priprema u riječkom SDP-u za lokalne izbore, Filipović, koji je i predsjednik riječke organizacije SDP-a, izvijestio je da će Gradski odbor odlučiti o kandidatu SDP-a za gradonačelnika u prvoj polovici studenoga. Dodao je da će taj SDP-ov kandidat, kao i svi do sada, pobijediti na lokalnim izborima.

 

>> VIDEO Plenković o nastavku mjera za očuvanje radnih mjesta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije