Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUŽNOSNICI TVRDE:

'Moskva Siriji šalje napredni protuzračni raketni sustav SA-22'

Ruski predsjednik Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
11.09.2015.
u 20:48

Lavrov je rekao da je Rusija Siriji slala vojnu opremu i stručnjake

Moskva Siriji šalje napredni protuzračni raketni sustav SA-22, piše Reuters pozivajući se na dva zapadna dužnosnika i jednog ruskog izvora. Zapadni dužnosnici rekli su da će sustavom upravljati ruski vojnici, a ne Sirijci. U trenutku te informacije sustav je bio na putu prema Siriji, ali još nije stigao.

Ruski izvor blizak ruskoj mornarici rekao je da to neće biti prvi put da je Rusija Siriji poslala SA-22, poznat na ruskom i kao Pancir-S1, već da je taj sustav poslan 2013. godine. Međutim, zapadni diplomat rekao je da je sada riječ o novijoj verziji od prijašnjih sustava dopremljenih u Siriju.

Sirijski dužnosnici nisu komentirali ove navode.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za medije u Moskvi rekao je da je Rusija, kako bi pomogla vladi Bashara al-Assada u borbi protiv Islamske države, Siriji slala vojnu opremu i stručnjake koji će sirijskim vojnicima pokazati kako se koristi.

Američki dužnosnici kažu da vjeruju da Moskva šalje vojsku i opremu, ali tvrde da ruske namjere nisu jasne. Libanonski izvori rekli su za Reuters da su ruske snage počele sudjelovati u borbenim operacijama na strani Assadove vlade, što Moskva nije komentirala.

>> Tajni dogovor SAD-a i Rusije: Bashar al-Assad pada, ali dobiva azil u Moskvi

>> Rusija se uključila u rat u Siriji: 'Više nisu samo savjetnici'

Komentara 30

Avatar superhik74
superhik74
21:14 11.09.2015.

Kada smo vec kod "vijesti" iz proslosti (jer taj system Sirija ima vec godinama) onda bi nam "autor" mogao i pokazati telegram bivseg Americkog ambasadora u Damasku iz 2006 godine (5 godina prije tzv. "spontanog" ustanka protiv Assadove "diktature") izvjesnog "gospodina" William-a Roebuck-a koji do udetalje izvjestava kako potaknuti nemire i srusiti rezim u Siriji. Inace taj je telegram objavio politicki zatvorenik "demokratskog zapada" Julian Assange.

Avatar Nexus
Nexus
21:49 11.09.2015.

Rusi bi trebali svakako uci u Siriju. Bashar al Assad je jedino rijesenje, inace ce se ponoviti Libija i Irak.

Avatar Idler 3
Idler 3
21:50 11.09.2015.

Zanimljiva vijest iz više razloga. ISIL nema zrakoplovstvo al zato Turci redovito lete iznad sjevera Sirije (i gađaju Kurde, a ne ISIL)....fakat zanimljiva strana priče ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije