Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pravila za blokirane
Povratak na članak

Dužnik će napokon znati tko ga i zašto ovršuje i plaćati manji trošak

Ovrha nije dopuštena na nekretnini u kojoj ovršenik stanuje, osim ako bi se prodajom mogao namiriti ovrhovoditelj, a iz ostatka novca dužnik kupiti novi stan

Komentari 31

KK
klara.kos.73
08:27 25.01.2019.

samo ste trebali prepisati slovenski zakon i problem riješen, ali neda Hanžekovićka-tu je problem.

VL
DU
Deleted user
07:39 25.01.2019.

znao ne znao u hrvatskoj nema zivota ...1 500 000 je siromasnih ljudi...put na zapad ...i mozda nadju kruh svagdasnji...

VL
MA
maloprekosutra
07:56 25.01.2019.

Pa kome će banka dati stambeni kredit ako ne može preko nekretnine doći do naplate svojih potraživanja. ograničiti ovrhz za dugove iznad 40.000 kn je dobra stvar, ja bih je podigao i na 50.000 kn. Ali onemogućiti naplatu potraživanja bankama kad se radi o prvoj nekretnini je nešto što će potpuno zaustaviti stambene kredite. Tko to meže prodajom nekretnine namiriti dug i još kupiti drugi stan kad ovršna mafija prodaje nekretninu za 50% vrijednosti !?

VL
VV
Vražji Vrag
08:39 25.01.2019.

Fina te ovrši bez tvog znanja, ali kada dokažeš da je sve bilo prevara, Fina ne vraća pare već kaže da su oni samo pošteno obavili svoj posao. Eto razloga za napuštanje ove septičke jame, zvane Hrvatska, zauvijek.

VL
OB
ObrenM
07:20 25.01.2019.

Tko u boljitak za najpotlacenije-vjeruje?

VL
IL
ilijan1a
07:41 25.01.2019.

Nakon skoro 30 godina ste shvatili

VL
DO
doktorica
09:25 25.01.2019.

Teško je provoditi pravdu u zemlji u kojoj zaštićeni stanari žive besplatno u tuđim stanovima i kućama i to uglavnom na atraktivnim lokacijama,u kojoj se javni bilježnici bogate na račun građana ,a lihvarski kamati su normalna stvar.,Najgluplje od svega da da se za neki mali račun za režije odmah prijeti ovrhom,.Što se tiče dužnika činjenica je da se dug treba vratiti,ali bez nabijanja kojekakvih dodatnih troškova ,gdje zarađuju odvjetnici i bilježnici,a ako stan ide na bubanj onda se domognu jeftine nekretnine.

VL
Avatar Klint
Klint
08:31 25.01.2019.

Od kad je RH samostalna država, HDZ sve više zaštićuje dužnike, zakon je u Jugi bio oštriji, a u RH svakom izmjenom sve blaži za dužnike. Ako je što trebalo mijenjati je smanjenje troškova i da se prvo naplaćuje glavica (ili da kamata ne može biti veća od glavnice) i to je ok. Ali ove izmjene su idealne za izigrati naplatu vjerovnika: plaća će biti mininalac (od koje se ne možeš naplatiti), a drugi dio plaće će se isplaćivati preko putnih troškova, božićnica, uskrsnica..., a auto će biti stariji od 10 godina koji nitko ne želi kupiti ni za 1 kn. A ovo s nekretninama je živi smijeh: pa kad se stan proda u ovrsi ako vjerovnik naplati glavnici je sretan, a gdje će još ostati da si dužnik kupi manji stan!? Ovime HDZ zapravo pokazuje da je čista soc-kom stranka, a da smo daleko od kapitalizma (samo prolazi ortački).

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
08:31 25.01.2019.

ma samo se zadužite, a za sve drugo tu je živi zid

VL
PR
prajdali100
08:08 25.01.2019.

Želim vjerovati da se nešto kreće.

VL
MG
mato.greganic
08:00 25.01.2019.

Cijeli zakon je rađen u zaštiti dužnika a što je sa nama koji imamo potraživanja a nemremo ih naplatiti uz sudsku presudu staru već 15 godina jer dužnik nema ništa na sebi a vozi se u Audiu 6 koji istoo nije na njegovo ime.

VL
AF
afer
10:26 25.01.2019.

Policija i glomazni otpad

VL
PR
PrimoracRi
12:40 25.01.2019.

Naslovna slika je super tri naspram jedan . Tako je i sa ovrhama. za jednu dobiješ tri. Uvijek će veliki trenirati silu na malom. Ovdje nikad poštenja i uvijek će biti Hanžekovićevih ovrha i fiškalskih muljaža.

VL
TH
thu
08:56 25.01.2019.

Ajde još jednom izađite na izbore pa glasajte za iste...

VL
Avatar Plen_KI_MOON
Plen_KI_MOON
09:50 25.01.2019.

Svi su popušili ovu priču a u biti ne vide da je ovo samo OLAKŠAVANJE OVRŠNIH postupaka! Sada će ovršitelji imat lakši posao jer se neće morat bakčat sa velikim troškovima ovršenog, praktički će doč i otet mu njegovo što su dobili kamatarenjem istog! USTAV RH kaže da je JEDINI DOM nepovrediv no svejedeno su tisuće otetih domova! U zemlji kojom vlada mafija, ta ista mafija svojim jatacima legalizira ovrhe a sam kralj ovrha Hanžeković inaće bliski-intimus prijatelj Kolinde Grabar Kitarović koja je ridala la suze za njim nazivajuči ga čovjekoljubom i filantropom, on je u emisiji NU2 sam rekao kako je IZMISLIO ovršni zakon, HDZ ga je za njega pisao a našli su i papire novog ovršnog zakona na njegovom stolu prije nego je i krenuo u proceduru usvajanja što će rč da je opet HANSA medija naručitelj zakona od vlade HDZ-a, to mediji ne propituju pa to narod niti ne vidi! No što očekivat od države za koju narod glasa a ona krši ustav u neotuđivosti doma,UN-ovu konvenciju o ljudskim pravima o ljudskom pravu na vodu koju također iskapčaju kao i struju, krše i ustav koji kaže da sva vlast proizlazi iz volje naroda pa se REFERENDUM kao volja naroda blokira. Autokrati koji glume demokrate sada uvode i cenzuru da bi se ušutkalo sve one koji o ovim temamma govore, svoje laži će proglasit jedinom istinom a pravu istinu lažnim vijestima!

VL
ST
sttipe
11:41 25.01.2019.

Nije kamata bez razloga zabranjena u trećini država...

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:28 25.01.2019.

znači, krediti poskupljuju, jer se ovim izmjenama zakona još dodatno otežava naplata potraživanja od nesavjesnih dužnika.... baš super. ajd vi u austriji, na koju se tako često volite pozivati radi niskih kamata, posudite novac, pogledajte kakva su vam tamo osiguranja banaka da će naplatiti dug i pogledajte kako i koliko traje postupak tamo da se vjerovnik naplati, pa će vam biti jasnije da u uređenom pravnom sustavu koji se ne mijenja svakom promjenom stanke na vlasti tri puta, cijena posuđenog novca je mala, dodatnih troškova nema, a sigurnost vjerovnika je iznad bilo kakve sigurnosti dužnika. jer svako drugo rješenje generira samo još veću spiralu duga, jer se ljudi olako odluče posuditi novac od banke, a onda zbog svojih golemih apetita ne mogu servisirati dug. čemu uopće zaštićeni račun?! zbog velikog duga ionak na vrijeme se riješiš nekretnina, da ti ne mogu to uzeti, ostane ti jedna kuća ili stan, iz kojeg te ne mogu deložirati niti uzeti ovrhom... pa čemu još dužniku dati vjetar u jedra i omogućiti mu da se preko 'zaštićenog' računa smije onome kojemu je uzeo novac i ne želi mu ga vratiti? ne želi, to je u većini slučajeva. da želi, prodao bi to što je kupio za kredit i riješio veći dio duga, a za ostalo se sa bankom uvijek lako dogovoriš. hrvati, veliki stručnjaci, svi bi oni novac bez obveze da ga vrate, svi znaju za što i uvjete kad trebaju uzeti novac, al im najednom sve postane nejasno kad trebaju vraćati.

VL
JU
jurraa
08:06 25.01.2019.

fuj

VL
Avatar IgorBr
IgorBr
08:34 25.01.2019.

Da je dužnik odgovoran i plaća svoje obaveze na vrijeme te živi u skladu sa svojim mogućnostima, a ne preko njih, bilo bi 80% manje blokiranih i ovršenih.

VL
DO
doktorica
09:25 25.01.2019.

Teško je provoditi pravdu u zemlji u kojoj zaštićeni stanari žive besplatno u tuđim stanovima i kućama i to uglavnom na atraktivnim lokacijama,u kojoj se javni bilježnici bogate na račun građana ,a lihvarski kamati su normalna stvar.,Najgluplje od svega da da se za neki mali račun za režije odmah prijeti ovrhom,.Što se tiče dužnika činjenica je da se dug treba vratiti,ali bez nabijanja kojekakvih dodatnih troškova ,gdje zarađuju odvjetnici i bilježnici,a ako stan ide na bubanj onda se domognu jeftine nekretnine.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.