Naslovnica Vijesti Hrvatska

Duspara zatražio hitno očitovanje Plinacra o sanaciji produktovoda

Brodski gradonačelnik Mirko Duspara u srijedu je stoga od Plinacra zatražio hitnu dostavu detaljnih informacija o količinama i kemijskom sastavu sadržaja prikupljenog iz produktovoda. Zahtjev je dostavio na uvid i DORH-u i USKOK-u
07. studenoga 2018. u 16:23 0 komentara 332 prikaza
Mirko Duspara konferencija
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Iako je pražnjenje preostalog sadržaja iz produktovoda Slavonski Brod – Slobodnica, kojim bi se Rafinerija u Bosanskom Brodu trebala opskrbljivati plinom, započelo još 26. listopada, još uvijek nisu objavljene nikakve službene informacije o dosadašnjem tijeku sanacije.

Slavonski Brod: Još jedan u nizu prosvjeda protiv bosanskobrodske rafinerije Ekološki problemi Vlada odgovorila Brođanima: Tražimo trajno rješenje za onečišćenja

Brodski gradonačelnik Mirko Duspara u srijedu je stoga od Plinacra zatražio hitnu dostavu detaljnih informacija o količinama i kemijskom sastavu sadržaja prikupljenog iz produktovoda. Zahtjev je dostavio na uvid i DORH-u i USKOK-u.

- Nakon ekološkog incidenta ovog proljeća, kad je u vrijeme pražnjenja produktovoda od strane Croduxa zabilježeno onečišćenje vodozaštitnog područja i uslijed čega su građani Slavonskog Broda 11 dana bili bez pitke vode, neprihvatljivo je da Grad nema nikakvu službenu informaciju o tijeku trenutne sanacije. Brođani su zabrinuti zbog mogućeg utjecaja na okoliš te imaju pravo znati što se događa - izjavio je Duspara.

Zagađenje Slavonski Brod zahtijeva: Objasnite kako je voda slučajno onečišćena

Prema informacijama iz medija, od početka sanacije započete prije desetak dana iz produktovoda je odvezeno više od 400 tisuća litara tekućine nepoznatog sastava, a izostanak službenih informacija o tijeku radova i prikupljenom sadržaju izaziva zabrinutost građana Slavonskog Broda. Pražnjenje produktovoda preduvjet je za provedbu plinofikacije Rafinerije nafte Brod, čime bi se doprinijelo poboljšanju kvalitete zraka u Slavonskom Brodu.

Mirko Duspara konferencija
1 / 22
Slavonski Brod: Vodu za piće građani dobivaju iz cisterni
INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.