Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvezeno više od 400 tisuća litara tekućine

Duspara zatražio hitno očitovanje Plinacra o sanaciji produktovoda

Mirko Duspara konferencija
Ivica Galovic/PIXSELL
07.11.2018.
u 16:23

Brodski gradonačelnik Mirko Duspara u srijedu je stoga od Plinacra zatražio hitnu dostavu detaljnih informacija o količinama i kemijskom sastavu sadržaja prikupljenog iz produktovoda. Zahtjev je dostavio na uvid i DORH-u i USKOK-u

Iako je pražnjenje preostalog sadržaja iz produktovoda Slavonski Brod – Slobodnica, kojim bi se Rafinerija u Bosanskom Brodu trebala opskrbljivati plinom, započelo još 26. listopada, još uvijek nisu objavljene nikakve službene informacije o dosadašnjem tijeku sanacije.

Brodski gradonačelnik Mirko Duspara u srijedu je stoga od Plinacra zatražio hitnu dostavu detaljnih informacija o količinama i kemijskom sastavu sadržaja prikupljenog iz produktovoda. Zahtjev je dostavio na uvid i DORH-u i USKOK-u.

- Nakon ekološkog incidenta ovog proljeća, kad je u vrijeme pražnjenja produktovoda od strane Croduxa zabilježeno onečišćenje vodozaštitnog područja i uslijed čega su građani Slavonskog Broda 11 dana bili bez pitke vode, neprihvatljivo je da Grad nema nikakvu službenu informaciju o tijeku trenutne sanacije. Brođani su zabrinuti zbog mogućeg utjecaja na okoliš te imaju pravo znati što se događa - izjavio je Duspara.

Prema informacijama iz medija, od početka sanacije započete prije desetak dana iz produktovoda je odvezeno više od 400 tisuća litara tekućine nepoznatog sastava, a izostanak službenih informacija o tijeku radova i prikupljenom sadržaju izaziva zabrinutost građana Slavonskog Broda. Pražnjenje produktovoda preduvjet je za provedbu plinofikacije Rafinerije nafte Brod, čime bi se doprinijelo poboljšanju kvalitete zraka u Slavonskom Brodu.

Mirko Duspara konferencija
1/22

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije