Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba tvrdi

Duspara uzeo 220.000 kn kao jedini član skupština gradskih tvrtki

mirko duspara
Saša Zinaja
08.12.2010.
u 16:35

Svota za koju me optužuju “ne pije vodu”. U dvije godine isplaćeno mi je oko 80.000 kuna neto, a od lani nisam dobio ni lipe naknade, odgovara Duspara

Pet oporbenih gradskih vijećnika podnijelo je Općinskom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Mirka Duspare zbog, kako navode, nezakonita stjecanja materijalne koristi od 200.000 kuna.

Traže povrat novca

Duspara, stoji u prijavi, kao državni službenik i namještenik nije imao pravo naplatiti mjesečnu naknadu kao jedini član skupština trgovačkih društava u vlasništvu Grada. Oporbenjaci Dusparu prozivaju da je od trgovačkih društava Brodplin, Komunalac i Toplina u 2007. i 2008. godini naplatio ukupno 220.000 kuna bruto, odnosno 105.000 kuna neto, a da za obnašanje te dužnosti nije smio naplatiti ni lipe.

Jedan od podnositelja prijave kaže kako Vijeće nikada, ni u sadašnjem ni u prijašnjem sazivu, nije donijelo odluku da predsjednik skupština gradskih tvrtki ima pravo na ikakvu naknadu, a pogotovo ne na 1000 kuna mjesečno. Traže da Duspara trgovačkim društvima vrati sav dobiveni novac.

U Općinskom državnom odvjetništvu potvrđuju da su kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Duspare zaprimili, ali slučaj ne mogu komentirati. Duspara, pak, kaže kako ga kaznena prijava nije iznenadila.

Zaboravljaju što su radili!

– I prije je bilo kojekakvih prijava, a ipak policija i drugi organi ništa sporno nisu pronašli. Ta skupina vijećnika očito zaboravlja ili ne zna svoj posao. Među njima su i oni koji su bili u prijašnjim sazivima Vijeća kada su naplatu naknada za nadzor rada trgovačkih društava odobravali. Svota od 220.000 kuna, koju navode, “ne pije vodu”. U te dvije godine isplaćeno mi je oko 80.000 kuna neto, manje od nekih vijećnika i članova nadzornih odbora istih poduzeća – kaže gradonačelnik Broda.

– Kada sam došao za gradonačelnika 2007. većina tih vijećnika odbila je moj zahtjev da rad u skupštinama i nadzornim odborima bude besplatan, a sada galame na ono što su sami odlučili. Nije im smetalo kada je naknada isplaćivana njihovim stranačkim kadrovima, tada nisu spominjali sukob interesa i sve je bilo u redu. Lani smo dobili tumačenje Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa i od tada nisam dobio ni lipe naknade – dodaje Duspara.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
07:30 09.12.2010.

220 000 kuna,,koja sramota,koja bjeda,tako sitno krasti............. Čovjek nema stila Da se ugleda malo u nas,u Sanadera,Rončevića,Kosor ,Kalmeta,možda bi nešto i naućio,a ovako eh,ja vjerujem da bi mu Rončević rado udijelio ovom sirotanu koji milionćek socijalne pomoći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije