Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sude se pet godina
Povratak na članak

Duspara: Dobili smo bitku Novogradnja: Ništa nije gotovo!

Rješenjem suda poništavaju se presude koje su se odnosile na ovrhe nad gradskim nekretninama, a prodajom kojih se brodska tvrtka htjela naplatiti.

Komentari 1

BP
bpz
10:34 15.10.2010.

Nevjerojatna je ova informacijska blokada Slavonskog Broda koja traje još od 1991. godine… No, da se ne ide u analizu bivših činjenica (Domovinski rat, privatizacija, Đuro Đaković, itd.), dovoljno je spomenuti da je gradonačelnik Duspara te rečenice iz članka izrekao na izvanrednoj „pressici“ za novinare na kojoj je obavijestio javnost o nedozvoljenim vrijednostima štetnih plinova izmjerenim na mjernoj postaji za kakvoću zraka u Slavonskom Brodu i pristiglom rješenju Općinskog suda o dopuštanju obnavljanju postupka u „slučaju Korčula“ i ukidanju pravomoćne presude kojom je Gradu nanijeta velika šteta zbog dugotrajne blokade gradskih zemljišta. I tako o gradonačelnikovoj obavijesti javnosti o nedozvoljenim vrijednostima štetnih plinova kojim Brod zagađuje, a brođane truje rafinerija iz susjedne države ni riječi. A g. Duspara tada je izjavio: „Svi smo svjedoci da se zadnjih desetak-petnaestak dana puno intenzivnije osjeća smrad koji dolazi iz Rafinerije nafte Bosanski Brod. Mjerenja koja su provedena ukazuju na to da je u prvih 12 dana listopada bilo 12 prekoračenja iznad dozvoljenih vrijednosti, i kretalo se od 8 do 29 mikrograma sumporvodika po kubičnom metru…“ Od 12 dana 12 prekoračenja!!! Nije li to možda puno? Ne puno, nego previše!!! Sam gradonačelnik podvlači: „Bitno je reći da granične vrijednosti, prema standardima, ne smiju biti prekoračene više od 7 puta u tijeku kalendarske godine…“. A gdje su onda sanitarne inspekcije, i druge mjerodavne institucije koje su zadužene za zaštitu građana da poduzimaju sve u otklanjanju uzroka onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu? Na što se čeka?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.