Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivno poslovali

Đuro Đaković u prošloj godini ostvario 1,97 milijuna kuna neto dobiti

Đuro Đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
01.03.2023.
u 16:23

Program restrukturiranja Grupacije usvojen je od EK-a, a u većinsko vlasništvo slavonskobrodske kompanije odlukom Glavne skupštine od 31. kolovoza prošle godine ušla je češka tvrtka DD Aquisition ulaganjem 231,99 milijuna kuna u temeljni kapital

Grupacija Đuro Đaković lani je ostvarila neto dobit od 1,97 milijuna kuna, za razliku od godine prije kada je poslovala s gubitkom od 109,5 milijuna kuna, pokazalo je konsolidirano financijsko izvješće. Ukupni prihodi grupacije iznosili su 627,7 milijuna kuna i veći su za 116,5 posto, a ukupni su rashodi porasli za 56,7 posto, na 625,8 milijuna kuna. Na inozemnom tržištu ostvareno je 87,21 posto prihoda od realizacije ili 502,5 milijuna kuna. U financijskom izvješću se među ostalim navodi kako je nakon odobrenja potpore za sanaciju od Vlade i Europske komisije u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna Đuro Đaković uspio stabilizirati svoju likvidnost.

Nakon toga proizvodni proces je optimiziran. Program restrukturiranja Grupacije usvojen je od EK-a, a u većinsko vlasništvo slavonskobrodske kompanije odlukom Glavne skupštine od 31. kolovoza prošle godine ušla je češka tvrtka DD Aquisition ulaganjem 231,99 milijuna kuna u temeljni kapital. Uspjeh programa restrukturiranja, kako se navodi, trebao bi značiti osiguranje dugoročne održivosti i stabilnog razvoja grupacije.

Prema podacima iz izvješća, trenutno glavni procesi koji se događaju u grupaciji Đuro Đaković odnose na tri ključna cilja – dovršetak procesa restrukturiranja temeljenom na Programu restrukturiranja, održavanje pozitivnih novčanih tijekova i osiguravanje financijskog praćenja ugovorenih poslova i postizanje zacrtanih razina operativnih marži po pojedinoj članici.

Grupacija je, kako se navodi, u koordinaciji s ostalim akterima procesa usuglasila Program restrukturiranja u skladu sa smjernicama o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u teškoćama EK koji je odobren od strane tijela EK. Program sadržava strateško i operativno restrukturiranje, koncept financijskog restrukturiranja te implementaciju programa u koju se krenulo nakon odobrenja od strane EK.

Nakon provedbe programa Grupacija bi trebala dostići održivo osnovno poslovanje, solventnost, likvidnost i maksimiziranje vrijednosti poslovanja. U izvješću se navodi i kako na dan 31. prosinca 2022. društva Grupacije imaju potpisane ugovore u vrijednosti od 439,9 milijuna kuna.

VIDEO Spajanje posljednjih centimetara mosta u Omišu

Ključne riječi

Komentara 1

PU
paul-umpe
18:45 01.03.2023.

toliko uzme jedan turisticki brod prevozeci turiste iz Makarske na Bol i to za sezonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije