Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEUTSCHE WELLE
Povratak na članak

'Đureković ubijen jer je previše znao'

Njemačko pravosuđe zaključilo je da su jugoslavenske tajne službe u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća počinile 22 ubojstva političkih emigranata. No, slučaj Đureković razlikovao se od ostalih

Komentari 59

BA
barbaizamerike
14:39 03.01.2014.

udba je bila teroristicka organizacija i zato sve njene ubice i organizatore tih ubistava treba suditi

VL
CV
crna vrana
16:36 03.01.2014.

Đureković je ubijen samo zato jer je odlučio progovoriti o kriminalu i INI , a Vanja Špiljak i Mišo Broz su samo najzvučnija imena koje je Đureković kanio optužiti. Komparijska vrhuška (Mika špiljak i Stane Dolanc) je štitila svoje kriminalcece tako da se nije libila izdati nalog za likvidaciju. Mustač i Perković su organizatori likvidacija po partijskom nalogu. Sindičić i Prates su neposredni izvršitelji. Mogu se Mustači Perković izmotavati koliko god hoće, ali to što su radili bilo im je u opisu radnog mjesta, a nitko im nije kriv što su te funkcije prihvatili. Ne mogu se ubojstva pravdati kontekstom vremena u kojem su živjeli i radili. To je bio njihov izbor. Kao što je njihov izbor bio i priključivanje hrvatskoj strani u Domovinskom ratu, ali ta činjenica ih nikako ne može eskulpirati od odgovornosti za zločine iz jugokomunističkog razdoblja, posebice ne skandaloznim udbaškim Nobilovim konstrukcijama da nijedna zemlja nebi izručila svoje obavještajce. Hrvatska kao potpisnica Pristupnog ugovora s EU temeljem EU uhidbenog naloga ne izručuje svoje obavještajce nego jugoslavenske organizatore udbaških likvidacija ! Točka !

VL
BA
barbaizamerike
14:29 03.01.2014.

udba je ubijala i one koji nisu previse znali ali su bili domoljubi zato ih treba suditi da propjevaju

VL
OO
oooo
19:42 03.01.2014.

u njemačkoj je nakon 1990. vršena lustracija nemilosrdno. primjer je slučaj bivšeg popularnog njemačkog voditelja na TV, Inge Dubinskoga. Dubinski, odrastao u DDR-u, kasnije je postao voditelj na TV. onda se otkrilo da je bio doušnik Stasija i da jee kao mladić imao zadatak da špijunira jednog evanđeličkog svećenika koji je bio protivnik režima, TV postaja je mu je odmah dala otkaz. I on se nikad više nije vratio na TV. Iako je taj evnđelički svećenik rekao, da mu Dubinski nije ništa naškodio i da mu on oprašta, nije bilo milosti.

VL
CA
canajisraM
17:15 03.01.2014.

Reći ću sljedeće: na procesu Pratesu svoje je iskaze dalo i nekoliko svjedoka iz Hrvatske. U kasnijim kontaktima s njima bili smo obaviješteni da su oni zbog toga u Hrvatskoj doživljavali neugodnosti i kako su čak imali problema na poslu zato što su svjedočili u Münchenu. >>> Ovo dokazuje koliko duge papke UDBA jos uvijek ima. Bez LUSTRACIJE nema slobode Hrvatskoj. Zamislite samo koliko se crveni opiru izrucenju Perkovica, sad bi vam trebalo biti jasno zasto lustracija nije nikad provedena.

VL
PM
perica_mali
17:49 03.01.2014.

vanja špiljak i mišo broz znate li da vanja ugodno živi u Švicarskoj i da ima vlastitu naftnu kompaniju ? inacomerce .. ina, ... ina i još puno comerce firmi ...

VL
1H
1hrvatska2
14:46 03.01.2014.

Ovo je zivi dokaz da komunisti cvrsto stoje u sedlu koje su jahali preko pola stoljeca ali i danas jasu!

VL
MI
mirtebi
21:56 03.01.2014.

Durekovic ubijen jer je previse znao Pukanic a kasnije I njegova zena ubijeni iz istog razloga a to se moze dogoditi svakomu ko ispituje zlodjela vodja diktature pa I samom Perkovicu.

VL
DE
debelisef
15:08 03.01.2014.

neki dan nam je sugerirano kak je Djurekovic ubijen zato kaj je bil obican kriminalac, a sad odjedanput zbog toga kaj je previse znal. kak sad ? Ili ovo ili ono, nemre obadvoje !

VL
Avatar puky
puky
14:52 03.01.2014.

... i perković puno zna ?!?! ... strava ...

VL
PM
perica_mali
17:39 03.01.2014.

a šta radman radi od televizije: perfidna lobotomija

VL
LA
lazio18
20:30 03.01.2014.

CIA-i i MI6 ne odgovara da BND ima veći utjecaj od njih na ovim prostorima. Preko svojih političkih pizduna u vlasti, na sve moguće načine spriječavaju izručenje Perkovića (izgleda da ih je nečim zadužio). Bez njihovog blagoslova, on nikad ne bi obnašao visoke dužnosti u RH.

VL
OP
Oida_Puderant
20:38 03.01.2014.

Perkovic ima kompletni vrh HDZa i SDPa u rukama. oni se svi njega plase kao crnog vraga jer on ima masu komprimitirajuci informacija u vezi privatizacije (citaj pljacke Hrvatske), raznoraznih malverzacija i bivsih UDBAski karijera danasnji veliki "hrvatina"

VL
Avatar gladnijura
gladnijura
16:21 03.01.2014.

Interesantno je da njemačko pravosuđe ništa nije radilo protiv jugo tajnih policajaca kvazi špijuna, u vrijeme postojanja yuge. Očito su i oni imali od tih likova korist, jer da su imali strah, bilo bi glupo za reć. Ono što mimi o tome i sličnom znamo, je samo ono što oni žele pustiti u javnost. Kad ne bi bilo tako to onda ne bi bile tajne službe.

VL
AS
asi2013
21:08 03.01.2014.

Već mi je dojadio i početak ove trakavice. Jasno mi je sve kao dan, iako ne znam kraj ove zavrzlame. Ali znam otprilike tko je vodi. Kao i svi koji su bili doživljavali Jugoslaviju. Umara nas sve ovo, jedino me zanima krajnji rezultat, a na njega ćemo pričekati. Sve ostalo što slijedi nastojat ću ne čitati.

VL
DR
dravskimornar
21:55 03.01.2014.

Đureković je ubijen jer je previše znao.Napokon padaju u vodu one gluposti,"hrvatski domoljub""borac za samostalnu Hrvatsku",jer da je bio borac za Hrvatsku,nikad ne bi postao direktor najveće naftne kompanije u Jugoslaviji.Bio je komunist kao i ostali,samo je postao zviždač,i to ga je koštalo života.

VL
Avatar matalan
matalan
07:44 04.01.2014.

nažalost UDBA je uspjela, taj najgnjusniji eksponent titine robijašnice, od poštena domoljuba kome su se ogadile pljačke titinih suradnika rascopati glavu sjekirom jer je hrvat.to njemačka ne prašta, a naši crveni vladari još nas više guraju u glib sramote neizručivanjem tog monstruma..

VL
WA
walti
07:29 04.01.2014.

pitam yusipovic jocu i milanceta zasto nisu pustni norac,glavas,mercep i ostali koji su branili domovinu a pustate ovog zlocinca ubicu perkovica samo zato jer jer ubijao vam mrske domoljubne hrvate fuj gadite se nam gadite se europi bando komunisticka svii koji stite ovog zlocinca su takodje zlocinci i ucesnici u tim ubojstvima to je ova kukuriku koalicija na celu sa pantovcakom i banskim dvorima

VL
BA
Barts
08:19 04.01.2014.

Mislim da ovo mladji citaoci i ne mogu da shvate u potpunosti.U ono vreme pa i sada za veleizdaju znalo se sta sledi.Tako se stitio sistem medjutim na kraju dana to je ipak ubistvo.Izgleda Nemacka hoce da sve ima pod kontrolom.Navodno je Djurekovica ubio Ljuba Zemunac .

VL
1O
1OOka
11:58 04.01.2014.

Đureković je ubijen zato jer je pokrao državu.... Kao i mnogi drugi danas.. pa eto glava je i dalje na ramenu, a okot im uživa.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.