Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Dunav postaje Hilton - ponuda investitora otvara se u petak

Hotel dunav
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
07.03.2019.
u 00:30

U Vukovaru bi tvrtka Immo Invest Partner, u čijem su Upravnom odboru braća Đorđić, gradila najvišu zgradu u Hrvatskoj, s 36 katova.

Hoće li se na mjestu nekadašnjeg hotela “Dunav” u Vukovaru, koji se već godinama ne koristi i sve je derutniji, graditi najviša zgrada u Hrvatskoj, sa 36 katova i hotelom “Hilton” u njoj, ili ipak nešto drugo znat će se u petak 8. ožujka. Naime, tada će biti otvorena ponuda tvrtke Immo Invest Partner koja se, neslužbeno, jedina prijavila na raspisani natječaj Grada Vukovara za kupnju nekadašnjeg hotela Dunav.

Uplatili polog na račun Grada

Uz ponudu je tvrtka trebala predati i idejno rješenje budućeg objekta. Radi se o tvrtki čiji Upravni odbor čine braća Džek i Frenk Đorđić i njihov bratić Petar Đorđić i koja je osnovana u Vukovaru 29. studenoga prošle godine. Temeljni kapital tvrtke je 200.000 kuna, a kako bi im ponuda na raspisani natječaj bila pravovaljana, na račun Grada Vukovara već su uplatili milijun kuna.

Prema nepotvrđenim informacijama, braća Đorđić ne odustaju od svoga plana da u Vukovaru, na mjestu derutnog hotela “Dunav”, sagrade najvišu zgradu koja bi bila viša i od zagrebačke katedrale. U njezinu gradnju uložili bi oko 25 milijuna eura te i time žele poručiti da je na istoku Hrvatske moguće realizirati takav projekt.

– U petak ćemo više znati, a ja kao gradonačelnik molim Boga da se taj projekt realizira. Postoje jasno precizirani rokovi i obveze te smo se kao Grad maksimalno osigurali. Nekadašnji hotel je već godinama izvan upotrebe i ne samo da je ruglo grada nego i potencijalna opasnost. Da se radi o ozbiljnom projektu govori i to da je polog uplaćen na račun grada – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Njegov zamjenik Marijan Pavliček, koji je bio uključen u cijeli postupak, pojašnjava da će idejno rješenje pokazati kakvi su planovi investitora. Pojašnjava i kako, prema odredbama natječaja, oni neće imati obvezu graditi objekt od 36 katova, kako se najavljivalo u medijima.

– Moguće je i da postojeći objekt adaptiraju i stave u funkciju, da sagrade baš objekt od 36 katova, ali i da sagrade još viši ili manji objekt. Sve ovisi o njihovim planovima. Kao gradska vlast, bili bismo zadovoljni da se objekt na toj lokaciji stavi u upotrebu, što bi ne samo donijelo ljepšu sliku središta grada nego i nova radna mjesta – rekao je Pavliček.

Dodao je i da treba znati da investitori kad ishoduju građevinsku dozvolu postaju vlasnici parcele, s time da onda imaju maksimalno sedam godina da sagrade objekt i dobiju uporabnu dozvolu. U suprotnom, Grad može aktivirati zadužnicu. Pavliček kaže da su i na taj način željeli maksimalno zaštititi interese Grada.

Promjene vlasnika

Hotel “Dunav” sagrađen je sedamdesetih godina na samome ušću Vuke u Dunav. Nakon mirne reintegracije hotel nikada nije potpuno obnovljen, ali je godinama bio u funkciji. Privatizacijom VUPIK-a prvo je bio u vlasništvu Agrokora, zatim Željka Keruma, a potom ga je preuzela jedna građevinska tvrtka iz Vinkovaca. Od te tvrtke Grad Vukovar prošle je godine kupio hotel za 10,36 milijuna kuna, a sada ga na natječaju prodaje i traži za njega 10,7 milijuna kuna.

Anja, Martina i Nikolina u svojem gradu

Komentara 4

Avatar navijač
navijač
07:53 07.03.2019.

Ima još jedna opcija , može ostati kao "Dunav" a koštati kao "Hilton".

LI
lika64
06:47 07.03.2019.

zanimljivo prezime zar ne Penava... takvi slični obnavljaju i vodotoranj... a sve vuče na istok... domoljublje na djelu

DU
Deleted user
06:49 07.03.2019.

Domoljubi, gdje ste? Na rijecima i hdz partijskim iskaznicama ste jaki, a kad treba preci na djela i uloziti koju kunu u Hrvatsku nema vas nigdje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije