Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRONTEXOVA MISIJA

Dubrovački policajci spasili 36 migranata: Čuli su zapomaganje iz gumenjaka

Policajci spasili migrante
Foto: PU dubrovačko-neretvanska
1/3
14.02.2020.
u 10:54

Policajci su pritekli u pomoć te su u gumenjaku zatekli 36 stranih državljana koji su bili u lošem zdravstvenom stanju, pothlađeni, dehidrirani, a neki od njih i bez svijesti

Policijski službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik spasili su 36 migranata u Egejskom moru. Tijekom obavljanja nadzora morske granice EU s Turskom u sklopu Frontexove misije Poseidon, četvorica policijskih službenika Postaje pomorske policije Dubrovnik u ponedjeljak su spasili 36 migranata.

Na potezu od Evros Delta do mjesta Makri u Egejskom moru, uočen je gumenjak s većim brojem osoba iz kojeg se čulo zapomaganje. Policajci su pritekli u pomoć te su u gumenjaku zatekli 36 stranih državljana koji su bili u lošem zdravstvenom stanju, pothlađeni, dehidrirani, a neki od njih i bez svijesti. Među njima je bilo petero djece, 11 žena i 20 muškaraca.

Gumenjak je ostao bez goriva, a temperatura mora bila je samo 2°C te je zaista upitno što bi se s njima dogodilo da nisu bili spašeni.
Kako je izvijestila PU Dubrovačko-neretvanska, osobe su prekrcane u policijsko plovilo gdje su im policijski službenici dali vodu i tople napitke te ih utoplili termofolijama, nakon čega su prevezeni u luku Aleksandroupoli, gdje ih je dočekala i zbrinula hitna medicinska pomoć.

Od ukupno 36 migranata, njih pet je hospitalizirano, dok su ostali, nakon ukazane liječničke pomoći, zbrinuti u prihvatnom centru gdje slijedi daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

Komentara 2

DU
Deleted user
14:22 14.02.2020.

A zakaj ne odmah natrag za Tursku???

I1
ing-12345
20:14 14.02.2020.

A što nisu taj čamac odvukliu turske teritorijalne vode. Pa oni su na grčkoj granici da spriječe ilegalne prijelaze a ne da spašavaju kriminalce koji ilegalno prelaze tu granicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije